fashion week

Povezivanje kroz modu / 29. april

Modna revija pobedničkih rešenja u okviru javnog konkursa Nacionalne komore za modu Srbije „Povezivanje kroz modu” održaće se 29. i 30. aprila u Kreativnom distriktu, u SKCNS Fabrici, u okviru programske celine Zastave budućnosti.

Nacionalna komora za modu Srbije kroz projekat „Povezivanje kroz modu” promoviše mlade dizajnere i dizajnerke iz Novog Sada, Srbije i Evrope sa ciljem edukovanja i motivisanja promene ponašanja i kreiranja pozitivnog uticaja mode na današnje društvo i budućnost naše planete.

Projekat obuhvata javne pozive za Nacionalni konkurs za studente i studentkinje, kao i mlade dizajnere i dizajnerke, Evropski konkurs za studente i studentkinje i mlade dizajnere i dizajnerke i konkurs za najbolje kreacije inspirisane pozitivnim uticajem mode na zaštitu životne sredine.

U realizaciju projekta biće uključen veliki broj volontera i volonterki, koji će steći nova znanja za organizovanje velikih događaja i unaprediti veštine i kompetencije za međunarodnu saradnju sa vršnjacima i vršnjakinjama iz Evrope.

Agenda programa za petak 29. april

13 časova – Seminar/Radionica: Iskustva i praktična primena reciklažnih tkanina u modi, 

18.30 časova – Otvaranje showroom-a dizajnera i izložba pobedničkih skica,

19 časova –  Pobednici European Fashion Talent Design takmičenja: 

 1. Eszter Péntek 
 2. Violeta Mujdar 
 3. Marius Gheorghe 
 4. Simina Bârle 
 5. Diana Borcea 
 6. Cristina Olaru 
 7. Goina Ioana 
 8. Maša Mirković 
 9. Jovana Vujošević 
 10. Chiara Giannone & Lorenzo Tricarico 

Pobednici Ecolution takmičenja: 

 1. Neda Petrović 
 2. Irina Toleikite 
 3. Shamilov Muhammed 
 4. Brankica Klaić 
 5. Sara Nikolić 
 6. Raluca Lupu 

21 časova – Žiri veče: Najbolji mladi talenat Evropskog takmičenja modnih talenata koji će osvojiti modnu prezentaciju na Serbia Fashion Week-u u DUBAI-u – UAE! 

Članovi žirija: Svetlana Horvat – predsednica Serbia Fashion Week-a & Defile a Paris, gospodin Donald Potard – bivši izvršni direktor Jean-Paul Gaultier Haute Couture House, gospodin Rocco Leo Gaglioti – predsednik mreže FNL i izvršni direktor Međunarodne digitalne nedelje mode, gospodin Emerik Fransoa – francuski dizajner visoke mode, gospođa Marijana Mičeli –  predsednica Mad Mood Milan Fashion Week-a. 

22 časova Koktel,

22.30 časova SFW žurka.

Raspored aktivnosti programa „Povezivanje kroz modu” za subotu 30. aprila možete pogledati na ovom linku.

Detalje o ostalim programima, džez koncertima, predstavama, panelima, izložbama i radionicama, koji se održavaju 29. aprila u Kreativnom distriktu, u okviru trodnevnog programa „Zastave budućnosti”, pogledajte na ovom linku.

Podršku programu „Zastave budućnosti” pružili su: IDEA, DDOR, i A1 Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

29. апр 2022.
Završen!

Lokacija

Studentski kulturni centar Fabrika
Bulevar despota Stefana 5, Нови Сад

Organizator

Nacionalna komora za modu