Light in Babylon koncert Karavan

Light in Babylon (Turska) / Novi termin

Novi termin nastupa benda iz Turske Light in Babylon je zakazan za 20. mart u 19.30 sati u Kulturnoj stanici Rumenka.

Uz romantične i egzotične zvuke ovog sve popularnijeg benda imaćemo priliku da isprobamo i kulinarske specijalitete iz južne Evrope, od 18 časova. 

Hvaljen od strane fRoots Magazina kao „proslava kosmopolitske tradicije i Istanbula i sefardske jevrejske zajednice i još jedan primer sjajne muzike koja upravo sada dolazi iz istočnog Mediterana”, Light in Babylon je na svetsku scenu doneo svog prvog zvaničnika album „Život ti ponekad ne daje prostora” 2012. godine, a novembra 2016. njihov novi drugi album „Yeni Dunya” (što na turskom znači – Novi svet).

Projekat Karavan je deo programskog luka Seobe gde nas očekuje gastronomsko putovanje. Od 17. do 20. marta posetićemo različite evropske regije sa željom da hrana bude povod za promišljanje drugog i drugačijeg. Dođite u naše kulturne stanice i osetite ukus internacionalnog duha zajedništva!

Projekat podrazumava četiri dana kulinarskih i muzičkih programa u kulturnim stanicama u Novom Sadu i Zoni 021 i dnevno je podeljen po klasterima severne, zapadne, južne i istočne evropske regije, internacionalnog i regionalnog karaktera.

U večernjim časovima planiran je i muzički program koji bi se odnosio na izvođače world music žanra, sa ciljem prikazivanja muzičke tradicije istočne, zapadne, severne i južne Evrope.

Raspored programa pogledajte na linku Karavan.

Program je podržala IDEA.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

20. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:30

Lokacija

Kulturna stanica Rumenka
Kulturni Centar Rumenka, Руменка
Internet adresa
http://www.kcrumenka.rs/
Kategorija

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/