Gustafi

Koncert grupe Gustafi održaće se 13. avgusta u dvorištu Palate Ilion u Sremskim Karlovcima.

Grupa Gustafi nastala je krajem 1980. u malom gradiću Vodnjanu, u Istri, iz jedne amaterske scenske grupe sklone performansima i pod nazivom Gustaphy njegovi dobri duhovi održala prvi nastup. Članovi Edi Maružin i Čedomir Mošnja 40 godina sviraju zajedno, iza sebe imaju jedanaest albuma i preko 2500 nastupa. Vlado Maružin bend napušta 2012., nakon 32 godine i posvećuje se profesorskom pozivu, a dvojica preostalih početnih članova Livio Morosin i Igor Arih napuštaju band, Igor ostaje vanjski suradnik, a kroz grupu je odonda prodefiliralo mnoštvo glazbenika. U početku eksperimentalni punk rock kasnije zamjenjuju uticaji istarske etno glazbe, kao i ostale svetske etno scene, iz čega se stvorio osebujni zvuk Gustafa po kojem su i sada poznati. Mešavinom svega što su slušali i čuli (od bluesa, countryja, texmexa, cajuna, keltske glazbe, balkanske tradicionalne glazbe, ruskoukrajinskih veselica sve do ortodoksne istarske kante) stvorili su jedan zarazni sublimat koji osvaja ljude gde god dođu, od Portugala, Španije, Švajcarske do Izraela i Brazila. Album „FF“ izdali su 2006. za kojeg su dobili i Porina za najbolji rok album. 2009. godine izdaju novi studijski album „Chupacabra“, na kojemu čine veći zaokret prema korijenima, sa puno eksperimentalnih zvukova, found sounda, kompjutera. 2012/13. izdali su album „Kanibalkanska“ koji je pobrao sve pohvale kritičara i smatra se jednim od njihovih najboljih albuma već sada. 2015. godine svetlo dana ugledao je i jedanaesti album „Maneštra“, a u planu su i novi CD i DVD uzivo.

Sadašnju postavu čine Edi Maružin, autor tekstova i glazbe, pevač i gitarista, Čedomir Mošnja – bubanj, Ang Maružin- bas, Gianluca Antonini – bas, trombon, Jimi Grgić – gitara, Alen Peruško – harmonika, Bernarda Ravnić – vokal, perkusije, Boris Mohorić – truba i vokal, Luka Horvat – truba, Antun Ferenčić – trombon, Aldo Foško – klarinet, klavijature, Mirjan Derossi – truba.

Koncert će biti održan kao deo Dunavskog kulturnog festivala unutar programskog luka Dunavsko more.

Ovaj jednodnevni muzički festival ima za cilj da domaćoj publici prikaže deo spektra muzičke raznolikosti koju nude bendovi i muzičari iz Evrope i regiona, posebno oni koje spaja Dunav, i priroda uopšte, što se i manifestuje u njihovoj živopisnoj muzici i vedrini koju šire na svojim nastupima.

Nastupaju:

18 do 19 časova / DJ Killo Killo / Srbija

19.15 do 20.30 časova / Gustafi / Hrvatska

20.45 do 22 časa / La Caravane Passe/ Francuska

22.15 do 22.30 časova / Magnifico / Slovenija

23.45 do 01.00 časova / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Mađarska

Ulaz je slobodan.

Biće organizovani i dodatni polasci autobusa u smerovima Novi Sad-Sremski Karlovci i Sremski Karlovci-Novi Sad kako biste mogli da užuivate u nadaleko čuvenim karlovačkim vinima.

Foto: Promo

The event is finished.

Oznake:

Datum

13. авг 2022.
Završen!

Vreme

19:15

Lokacija

Palata Ilion, Sremski Karlovci.
Dvorac Ilion, Патријарха Рајачића, Сремски Карловци

Organizator

Centar za međunarodnu saradnju, kulturu i obrazovanje „Iza ugla"

Ostali organizatori

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/
Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/
Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/