Izazovi izdavaštva / Heroine u Zenitu

Četvrti dan festivala „Heroine u Zenitu“ održaće se 12. juna u Zenit Books-u, u okviru programskog luka Heroine.

Da bi postala heroina moraš pobediti nepravdu, bez straha i zebnje. Onda možeš pobediti svakog ko zaslužuje da bude pobeđen. Neka reč bude tvoje oružje, tvoj mač. Šest urednica i vlasnica izdavačkih kuća debatuju o izazovima savremenog stvaralaštva žena, sa posebnim akcentom na prevodnu literaturu i uredničku svest. Debata je od velike pomoći mladim (i ne samo mladim) autorkama na koji način mogu objaviti svoj rukopis.

Četvorodnevni festival „Heroine u Zenitu” otvara prostor za predstavljanje, upoznavanje i dijalog s važnim prozaistkinjama, pesnikinjama, književnim kritičarkama i urednicama u izdavačkim kućama s nedvosmisleno promišljenim i osvešćenim feminističkim pogledom na svet.

Književnost koju stvaraju žene odavno nije sinonimna s marginom: upravo ona domaću književnu produkciju stavlja u evropski i svetski kontekst time što preispituje dominantne ideološke matrice i podrazumevane muškocentrične politike isključivosti i nasilja.

Neke od heroina savremene kritike, sa kojima ćemo se upoznati četvrtog dana festivala, su Aleksandra Rašić, Ljubica Pupezin, Bora Babić, Bojana Denić, Silvija Dražić, Vesna Kapuran.

Moderator: Tamara Krstić

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

12. јун 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 21:00

Lokacija

Zenit Books
Njegoševa 24, Novi Sad
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/

Organizator

Zenit books doo
Phone
021 3020 566
Email
dejan@zenitbooks.com
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/