Izložba na otvorenom / Grad stripa

Izložba na otvorenom, kao propratni deo događaja u okviru Grada stripa, biće izložena od 21. oktobra do 30. oktobra u Distriktu, u okviru programskog luka Druga? Evropa.

Izložbu su realizovali članovi MMC Led Art i Grafička Mreža, u saradnji sa dizajnerkom Milanom Trifunjagić.

Izložba se sastoji iz dve celine. Prvu celinu čine scenografski elementi implementirani u arhitektonski prostor Kineske četvrti, dok drugu celinu čine interaktivni objekti i digitalne aplikacije, video animacije i igrice.

Značajan segment izložbe su lokalni umetnici, koji su stvorili svoje lične vizuelne likove/heroje, izložene u umetničkom bloku u okviru Grada Stripa.

Umetnici:

Bojan Dojkić (1980), Zrenjanin
Vizuelni umetnik. Diplomirao na akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnik nekoliko nagrada i priznanja. Vodi i uređuje Večernji akt – radionicu crtanja u okviru Šok Zadruge (bivše Art klinike) odnosno Multimedijalnog centra Led art. Živi i radi u Novom Sadu.

Vladimir Ilić (1982), Novi Sad
Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za vajarstvo, dok master studije iz iste oblasti završava 2011. godine. Podrška je projektu Šok zadruga (bivša Art klinika) Multimedijalnog centra Led art od 2004. godine i član je SULUV-a. Do sada je realizovao osam samostalnih izložbi i prihvatio učešće na preko dvadeset kolektivnih. Trenutno se bavi istraživanjem sopstvenih crtačkih mogućnosti, kao i crtačkih mogućnosti pantografa. Živi i radi u Novom Sadu.

Stefan Ilić (1992), Loznica
Diplomirao grafičke komunikacije na likovnom departmanu Akademije Umetnosti u Novom Sadu, gde je takođe završio i master studije. Zaposlen je kao stručni saradnik na katedri za grafički dizajn. Učestvovao je na preko 40 kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu.

Dušan Zaklan (1986), Novi Sad
Završio grafički dizajn 2010. godine, na Akademiji umetnosti. Radi kao grafički dizajner i ilustrator. Živi u Novom Sadu.

Milana Trigunjagić (1995), Zrenjanin
Živi i radi u Novom Sadu, bavi se scenskim dizajnom i ilustracijom i autorka je projekta Crack and the City. U radu je inspirišu eurotreš, balkanska egzotika i crni humor.

The event is finished.

Oznake:

Datum

30. окт 2022.
Završen!

Vreme

08:00 - 18:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/