Kanda, Kodža i Nebojša

Beogradski sastav „Kanda, Kodža i Nebojša”, nastupiće 31. decembra u 22 sata u Pograđu Petrovaradinske tvrđave. Zvezde alternativnog roka održaće koncert u Štrosmajerovoj ulici, u okviru jedinstvene izložbe Tesla – svetlosna galerija”.

Grupa je nedavno proslavila 30 godina postojanja, a jubilej su obeležili vinil izdanjem „Popis” na kom su se našli novi aranžmani pesama koje čine koncertni opus benda. Letos su izbacili i novi singl „Tamo gde je sunčano” kojim su najavili novi album, koji očekujemo upravo u 2022. godini.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

31. дец 2021.
Završen!

Vreme

22:00 - 23:15

Lokacija

Štrosmajerova ulica
Štrosmajerova, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori