Kruder & Dorfmeister

Svetski poznati elektro duo „Kruder & Dorfmeister” dolazi iz Beča u Podgrađe Petrovaradinske tvrđave 1. januara 2022. godine. Njihov nastup možete da ispratite od 23 sata kod Beogradske kapije. Nastup će biti realizovan u okviru audio-vizuelne izložbe „Tesla – svetlosna galerija“.

„Kruder & Dorfmeister” sastav nastao je u ranim devedesetim godinama, u vreme kada je Beč bio metropola ambicioznog tehno pokreta. Ali Peter Kruder i Ričard Dorfmajster izabrali su da prate tradiciju kontinentalnog kosmičkog „podijuma” iz osamdesetih i tragaju za univerzalnim jezikom muzike za ples – pod uticajem hip-hopa, gruva, daba, novog talasa i muzike koja se izdvajala između svih tih žanrova.

Ovaj dvojac najsrećniji je kada ljudi njihovu muziku doživljavaju kao ode sluhu, osećanjima, muzici i tonskom jeziku, koji nije kao mnogi govorni jezici sveta, već je kao govor tela: univerzalni, globalni, objedinjujući.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Nastup je podržao Austrijski kulturni forum. Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: H. Bitesnich

Oznake:

Datum

01. jan 2022.
Završen!

Vreme

23:00

Lokacija

Beogradska kapija
Belgrade Gate, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

X