Ljubav i moda – autorsko vođenje i priča o jugoslovenskom modnom nasleđu / Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz

U petak, 27. maja u 19 časova, očekuje vas zanimljiv razgovor o modi uz autorsko vođenje izložbe „Partizanka i Fragonar. Kolekcija slika Jovanke Broz” u Galeriji Matice, koja se održava u okviru programskog luka Heroine.

Tokom celog vikenda imaćete priliku da obiđete malu modnu postavku „Inspirisani Jovankom Broz”, u okviru izložbe „Partizanka i Fragonar”. Ova modna linija nastala je u saradnji sa nekoliko domaćih dizajnera – ZAGA, MATES, Nataša Filipović i Evica Milovanov Penezić. S idejom oživljavanja jugoslovenskog modnog nasleđa, kreirali su majice, košulje, haljine, dukseve, toke i rukavice.

Kroz razgovor autora izložbe Nikole Ivanovića sa modnim dizajnerima Zagom KalMar (ZAGA), Sašom Stevićem i Markom Ilijevim (MATES) posetioci će saznati više o izložbi i inspiraciji modom šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka, a najpre „prvom damom” socijalističke Jugoslavije – Jovankom Broz.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

27. maj 2022.
Završen!

Time

19:00

Lokacija

Galerija Matice srpske
Трг галерија 1, Нови Сад
Kategorija

Organizator

Galerija Matice srpske
Internet adresa
https://www.galerijamaticesrpske.rs/
X

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.