Manivi / Showcase 2

Koncert benda Manivi biće održan 2. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja (bivši Kvoter), kao deo otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture. U okviru programa „Showcase 2″ će nastupiti Yugo bleja (warm up) od 21 do 21.30, Nataleé od 21.30 do 22.10, Manivi od 22.20 do 23.00,  Retrospektiva i A.N.D.R. od 23.10 do 23.50 i SevdahBABY od 24.00 do 01.00.

Iza pseudonima Manivi krije se stvaralački univerzum Ivane Vukmirović, soul/rnb kantautorke, producentkinje, gitaristkinje, pevačice i bend liderke. Ivana je diplomirana prof. džez pevanja i profesionalna muzičarka sa decenijom rada iza sebe, usidrena trenutno u
Beogradu. U Manivi zvuk upleteni su istaknuti džez muzičari domaće scene (Peđa Milutinović – bubanj, Dragan Ćalina – klavijature, Dejan Antović – bas) donoseći sastavu virtuozne aranžmane i harmoničnu promišljenost koji su se prirodno stopili sa Ivaninom lirikom i
baršunastim glasom.

Bend Manivi neguje rnb/soul izraz od 2016. godine i iza njih nalaze sa dva albuma – Manivi (2016. Lampshade Media) i Mirror (2021. Glitch Records). Dosadašnja izdanja i nastupi benda Manivi već su priglili brojne regionalne ljubitelje soulful melodija, spoja izvrsnog lajv izvođenja muzike i elektronske produkcije, kao i refleksivnih tekstova. Ivana je svoj unutrašnji svet prekrojavala u tekstove najpre na engleskom jeziku, sve do izdanja pesme „Niko neće znati’’ sa Đorđem Miljenovićem (a.k.a. Sky Wikluh) 2021. kada pravi preokret i kreće sa stvaralaštvom na srpskom jeziku. Pored ovog dueta tu je i saradnja na numeri „Bezobrazno’’ i gostovanje na pesmi „Da izadjemo iz kafane’’ Đorđa Miljenovića. Ivana je delila binu i stvarala sa muzičarima poput Marka Luisa, Saleta Sedlara a stižu i kolaboracije sa imenima novog pop talasa – bendom Retrospektiva i producentom A.N.D.R.

 

Pogledajte ceo muzički program u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture koji se održava od od 1. do 4. septembra u Distriktu. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: A. Marković

 

Oznake:

Datum

02. сеп 2022.
Završen!

Vreme

22:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад