Nataleé / Showcase 2

Koncert sastava „Nataleé“ održaće se 2. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja (bivši Kvoter), kao deo otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture. U okviru programa „Showcase 2″ će nastupiti Yugo bleja (warm up) od 21 do 21.30, Nataleé od 21.30 do 22.10, Manivi od 22.20 do 23.00,  Retrospektiva i A.N.D.R. od 23.10 do 23.50 i SevdahBABY od 24.00 do 01.00.

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine, a ubrzo potom usledio je njihov prvi javni nastup. Iako je svoju muzičku karijeru započela kao kantautorka, nije bilo sumnje da će Natalija Rajković okupiti profesionalne muzičare, koji je već godinama unazad
podržavaju i prate. Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme „Brat“ na youtube platformi organizacije „Sofar“ dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom. Natalija Rajković Nataleé je danas tako priznata i nagrađivana muzičarka na kantautorskoj sceni, a legenda o srčanim koncertima ove muzičarke prati sve njene nastupe.

Aktuleni album „Osvesti se“ naišao je na odlične reakcije, a nakon pesama „Prvi plan“ i „Bebo“, spot je dobila i pesma „Remi“, još jedan favorit publike sa ovog izdanja. U srži ove, kao i svih ostalih pesama sa aktuelnog albuma, su Natalijin glas i gitara, kao i tekstovi koji nam na autentični način prenose perspektivu mlade žene koja je svesna gde živi i sa empatijom gleda na ljude oko sebe. Njene emocije su skoro neodvojive od priče, pa i kada peva o angažovanim temama i kritikuje društvo, ona govori o ljubavi.
Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost „live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju tradicionalne instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.

Osim Natalije Rajković, koja je glavni vokal i ritam gitara, bend Nataleé čine i Aleksandar Dervišević Derwah (bas gitara), Branislav Dragović Bein (skreč majstor i DJ), Dušan Murišić (truba), Andrija Petrović (trombon), Aleksa Nenadović (električna gitara), Luna Škopelja (bek vokal i klavijature).

Pogledajte ceo muzički program u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture koji se održava od od 1. do 4. septembra u Distriktu. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Marija Antić

The event is finished.

Oznake:

Datum

02. сеп 2022.
Završen!

Vreme

21:30

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад