SevdahBABY / Showcase 2

SevdahBABY održaće koncert 2. septembra u Distriktu, u objektu Proizvodnja (bivši Kvoter), kao deo otvaranja programskog luka Kaleidoskop kulture. U okviru programa „Showcase 2″ nastupaće Yugo bleja (warm up) od 21 do 21.30, Nataleé od 21.30 do 22.10, Manivi od 22.20 do 23.00,  Retrospektiva i A.N.D.R. od 23.10 do 23.50 i SevdahBABY od ponoći do 01.00.

Danas, kao i pre petnaest godina, SevdahBABY je jedan čovek. On se zove Milan Stanković i on najviše uživa kada u svojim pesmama meša različite muzičke kulture. Ne boji se optužbi za jeres ni od jedne vrste publike: ni od strane ljubitelja mainstream ili balkanske folk muzike sa jedne i predstavnika urbane, andergraund kulture na drugoj strani. On snažno veruje da je muzika univerzalna, da je balkanski sevdah isto što i američki blues, ili brazilska tristessa.

Osim kao producent, SevdahBABY je aktivan i kao di-džej. Počev od 2007. godine imao je brojne nastupe širom bivše Jugoslavije, kao i u zemljama u okruženju. Njegovi di-džej setovi odišu eklektikom, ali ta raznovrsnost stilova uvek je u svojoj dubokoj osnovi podržana pokretljivim funky ritmovima i snažnim elektronskim sint linijama.

Pogledajte ceo muzički program u okviru otvaranja Kaleidoskopa kulture koji se održava od od 1. do 4. septembra u Distriktu. 

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

 

Oznake:

Datum

03. сеп 2022.
Završen!

Vreme

00:00 - 01:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад