minilinija

Minilinija

Zvuci elektronske muzike čuće se i prvog dana 2022. godine u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave! Minilinija nastupa 1. jauara na glavnoj bini, ispred Beogradske kapije, od 21 sat.

Sastav čine pet muzičara: Dejan Vučetić (Darkwood Dub), Vladimir Đorđević (Lira Vega, Neočekivana sila), Boris Mladenović (Jarboli, Neočekivana sila, Veliki prezir), Radan Đorđević (DJ Rahmanee) i Vladimir Cinkocki (Genercija bez budućnosti, Goblini, Obojeni program).

Minilinija je nastala kao potreba da se artikuliše višegodišnja saradnja ovih muzičara, na neformalnim muzičkim projektima, i prenese na žive nastupe. Slobodan izbor i instant obrada originalnih muzičkih sekvenci, i kombinovanje sa živim sviranjem i procesiranjem zvuka daju njihovom nastupu formu jam session-a koji koristi aktuelne klupske žanrove kao muzički izraz.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

Oznake:

Datum

01. jan 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:45

Lokacija

Beogradska kapija
Belgrade Gate, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

X