Monika Werkstatt

Monika Werkstatt

Nastup i radionice „kume” berlinske scene i pionirke progresivnog elektronskog zvuka Gudrun Gut, kao deo projekta pod nazivom  Monika Werkstatt održaće se 7. juna u 21 čas, u prolazu kod knjižare Bulevar Books.

U našem „Monika Werkstatt” izdanju pored Gudrun Gut nastupiće elektronske umetnice i producentkinje Pilocka Krach, Natalie Beridze, Sonae i Midori Hirano. Više informacija i muzike na njihovom sajtu.

Kolektivni moto projekta je „Live and Work / Dream and Make an Impact” i čine ga producentkinje i elektronske umetnice sa lejbla Monika Enterprajz. Njihov zvuk zasniva se na eksperimentalnoj feminističkoj saradnji, kolektivnoj proizvodnji elektronske muzike i razbijanju stereotipa vezanih za pop kulturu.

Werkstatt znači radionica, u čijem fokusu je zajednički nastup umetnica i interakcija s publikom. Radi se na tome da stvaranje savremene muzičke pop kulture postane razumljivo iskustvo. Publika postaje deo procesa a ne samo proizvoda dok se učenje odvija kroz zabavu i zvuk.

Gudrun Gut zauzima visoku poziciju u istoriji i sadašnjosti avangardnog zvuka u Berlinu. Osnivačica kultnog benda Einstürzende Neubauten ali i Mania D i Malaria! Pored audioinženjerstva, programerstva, muzičke produkcije i izdavaštva u svojim lejblovima Moabit Musik i Monika Enterprise, Gudrun vremenom postaje prepoznata i po svom edukativnom, feminističkom i aktivističkom radu. Njeno poslednje elektronsko izdanje je učešće u muzici za film „Symphony of Now” o berlinskom noćnom životu.

Učesnice radionice takođe su sada već svetski poznate elektronske umetnice i producentkinje Danielle De Picciotto (Desert Music, Nomad), Islaja (Eclectic Pop From Finland, Berlin), Barbara Morgenstern (Queen Of Harmonies, Berlin), Pilocka Krach ( Belladonna Dance, Berlin), Natalie Beridze (Magic Music, Tiflis, Georgia), Agf ( With G.Gut As Greie Gut Fraktion, Finska), Sonae (Ambient Artist, Keln), Lucrecia Dalt (Atomar Music, Berlin), Beate Bartel (Heroine Of Noise, Berlin) i naravno Gudrun Gut (Underground Pop, Berlin).

Nastup će biti realizovan od strane  2K+ koji postoji kao permanentni antifestival savremenog zvuka od 2015. godine, eksponirajući se organizacijom koncerata savremenog umetničkog zvuka savremene klasične, elektronske, elektroakustične i improvizovane muzike. Program 2k+ je projekat Kulturnog centra Vojvodine „Miloš Crnjanski”.

Nastup i radionica će biti održana u toku Autonomkog festivala žena, koji je deo programskog luka Heroine.

Ceo program „Autonomnog festivala žena” pogledajte na ovom linku.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

07. јун 2022.
Završen!

Vreme

21:00

Lokacija

Bulevar Books
Bulevar Mihajla Pupina 6, Novi Sad
Internet adresa
https://www.facebook.com/BulevarBooks/

Organizator

2K+