Muzička heroina / Heroine u zenitu

Koncert Ana Ćurčin Tria održaće se 12. juna u Zenit Books-u, u okviru festivala „Heroine u Zenitu“ koji je deo programskog luka Heroine.

Koncert poznate kantautorke koja kroz sopstvenu muziku i poeziju, daje lični, autorski pečat ženskog stvaralaštva i povezuje različite umetničke grane nastupaće za kraj festivala, u okviru tria – Ana Ćurčin (vokal i gitara), Milena Jančurić (flauta) i Ana Protulipac (bas gitara i prateći vokal) i izvešće premijerno nekoliko novih Aninih pesama, ali i suptilno prošetati kroz poznate hitove u novim aranžmanima.

Ana Ćurčin je kantautorka iz Beograda koja nastupa solo ili sa bendom od decembra 2012. godine. Njena muzika je nežna i moćna, tiha i melodična, bučna i ritmična, objedinjuje rock i folk, pop i soul. Ana je u konstantnoj potrazi za savršenom pesmom, idealnim akordom i pravim osećanjem. Aninu muziku publika je uživo mogla da čuje u Srbiji, regionu i širom Evrope. Objavila je dva studijska albuma – „Sketches Of Belonging” (2016) i „Differences” (2019, drugi kao  Ana & The Changes), album primenjene muzike „Scene“ (2020), kao i kolekciju demo snimaka „Sketches of Belonging (solo & acoustic)” (2015) i uživo pesama „Differences Live” (2020). Krajem godine objaviće svoje prvo izdanje na srpskom jeziku, a taj album najavila je pesma „Tu“, prva koju je Ana napisala i otpevala na maternjem jeziku. „Tu“ je dobila nagradu kao najbolja pesma u 2021. godini od stručnog žirija Zadužbine Milan Mladenović.

Milena Jančurić je flautistkinja iz Novog Sada, koja se školovala na FMU u Beogradu i na Berklee College of Music u Bostonu. Njena profesionalna biografija i spisak muzičara sa kojima je sarađivala su impresivni, a Ana i Milena zajedno komponuju i sviraju već nekoliko godina. Milena je prošle godine objavila debitantski album „Shapes And Stories“ za prestižnu italijansku izdavačku kuću A.MA Records.

Nakon završene srednje muzičke škole „Stanković”, gde je pohađala teoretski odsek i džez pevanje, Ana Protulipac završava osnovne i master studije psihologije. Muzičku karijeru nastavlja kao basistkinja i vokal u nekoliko muzičkih sastava kao što su IrieFM, Beyonce tribute band, Katarina Pejak trio, Poinciana Feels… Nastupala je na brojnim regionalnim festivalima, a trenutno radi na stvaranju svog prvog autorskog albuma.

Foto: Promo

The event is finished.

Oznake:

Datum

12. јун 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 23:00

Lokacija

Zenit Books
Njegoševa 24, Novi Sad
Internet adresa
https://www.zenitbooks.com/