nenad vasiliv bass & strings

Nenad Vasilić – Bass&Strings / Džez na Dunavu

U toku programskog luka Dunavsko more, imaćemo priliku da slušamo nastup Nenada Vasilića sa džez sastavom „Bass&String” 27. jula u 21 čas u Paviljonu na Štrandu, koji će se realizovati kao deo manifestacije „Džez na Dunavu”.

Nenad Vasilić predstavlja svoj najnoviji projekat „Nenad Vasilić Bass & Strings”.

Projekat „Bass and Strings” je džez sastav u kojem se Nenad Vasilić Triu (kontrabas, harmonika, saksofon) pridružuje gudački kvartet, donoseći nam Vasilićevu muziku na drugačiji način.

Zajednički imenitelj svih kompozicija je kontrabas/bas, dok se u izvođenjima smenjuju „Trio” i „Bas i Gudači”, ili kompozicije izvodi celokupni sastav „Bass and Strings”. Repertoar se sastoji od autorskih i duhovnih kompozicija u Vasilićevom aranžmanu.

U 2020. godini ovaj ansambl je imao veoma zapažen premijerni nastup u Bečkom klubu Porgi & Bess, a potom i nastup na Beogradskom džez festivalu. Svoje koncertne aktivnosti nastavlja na manifestaciji „Jazz on the Danube” gde ćemo imati prilike da ga čujemo 27.07.na novosadskom Štrandu.

Nenad Vasilić aktivno nastupa poslednjih dvadesetpet godina, napisao je više od 40 autorskih kompozicija, i do sada objavio 13 albuma.

Vasilić se aktivno bavi i edukacijom mladih muzičara, a 2020 je imenovan za profesora i šefa katedre žičanih instrumenata na Džez institutu u Berlinu, na Univerzitetu umetnosti Berlin (Universitat der Kunste Berlin).

Oznake:

Datum

27. јул 2022.
Završen!

Vreme

21:00 - 22:30

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad

Organizator

Kulturni centar Novog Sada
Internet adresa
https://www.kcns.org.rs/