nipplepeople

Nipplepeople

Tajanstveni dvojac iz Hrvatske biće deo ovogodišnjeg Dočeka. Sastav Nipplepeople nastupiće u novogodišnjoj noći na Trgu Prote Mihaldžića, u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, u okviru jedinstvene izložbe „Tesla – svetlosna galerija“, koja spaja umetnost i nauku.

Koncert je zakazan za 31. decembar, a Nipplepeople će se na bini pojaviti 15 minuta pre ponoći i uvesti Novosađane u 2022. godinu, kada će Novi Sad poneti titulu Evropske prestonice kulture.

Nipplepeople na regionalnoj muzičkoj sceni postoji od 2008. godine. Nastupaju pod maskama, nikada nisu otkrili svoj identitet, a popularnost širom bivše Jugoslavije stekli su hit singlom Sutra.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

31. дец 2021.
Završen!

Vreme

23:45

Lokacija

Trg Prote Mihaldžića
Prote Mihaldžića, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori