noise destruction

Noise Destruction

Novosadski di-džej duo Noise Destruction nastupiće u novogodišnjoj noći 31. decembra u Podgrađu Petrovaradinske tvrđave, kod Beogradske kapije u okviru neponovljive izložbe „Tesla – svetlosna galerija“ koja će posetiocima pružiti jedinstven audio-vizuelni doživljaj. Nastup počinje u 23.15 časova.

Sastav Noise Destruction nastao je 1992. godine i spada u začetnike elektronske muzičke scene u Srbiji. Duo, koji čine Željko Joahimstal, poznatiji kao DJ Fakir, i Zoran Nikolić poznat kao Z, široj javnosti je poznat po hitu „Laki je malo nervozan”.

Ulaz je slobodan.

„Tesla – svetlosna galerija” je proizvod kreativne sinergije više poznatih internacionalnih umetnika iz različitih gradova, koji se ponose titulom Evropske prestonice kulture. Grupa umetnika će provesti građane kroz inspirativne prostore baroknog gradića, preobražene kroz snažne umetničke intervencije. Prostorne instalacije će otkriti različite aspekte svetlosti kao sredstva umetničkog izraza koji aktuelizuju različita Teslina otkrića, ali i Tesline neostavrene snove.

Most Duga, stara zdanja u Beogradskoj ulici i sama Beogradska kapija – svi arhitektonski objekti kraj kojih ćemo proći – biće preobraženi u monumentalnoj igri svetlosti, pokreta i zvukova kroz fiksne, dinamičke, bežične i interaktivne audio-vizuelne tehnologije osvetljenja, uključujući 3D projekcije. Ali reči su ovde nedovoljne: galerija svetlosti je nešto što se mora uživo videti i osetiti!

Partner projekta „Tesla – svetlosna galerija” je NIS.

 

Mapu svih umetničkih događaja na izložbi Tesla – svetlosna galerijapogledajte OVDE.

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

31. dec 2021.
Završen!

Vreme

23:15

Lokacija

Beogradska kapija
Belgrade Gate, Петроварадин

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/

Ostali organizatori

X