Oništiti se

Projekcija filma „Oništiti se” i predavanje Božidara Manidića biće održano 22. novembra u 20.22 časa u Distriktu, u prostoru Biroa.

Film „Oništiti se” je autorsko delo dvoje mladih debitanata, Jelene i Nikole Stojanović. Reč je o umetničkom i ekološkom delu Božidara Mandića i Porodice bistrih potoka, koji već 46 godina žive u šumi na planini Rudnik. Mandić spada u avangardne umetnike koji već pola veka spaja avangardnu umetnost sa povratkom prirodi. On spada u evropske začetnike ekološke misli i dela. U ovom filmu, kroz autentične kadrove, prezentuje se jedno dugoročno životno i umetničko delo čiji je osnovni smisao zaštititi i sačuvati planetu i pojedinca. Reč oništiti se je neologizam koji govori o tome da kad su čovek i civilizacija u krizi treba da se ogrnemo nulom jer nula je naš dom.

Projekcija i predavanje će biti održano u okviru projekta „Nevidljiva umetnost: opojna mladost modernizma” koji se realizuje u toku programskog luka Druga? Evropa i predstavlja novosadsku neoavangardu.

Foto: Mirko Radojčić

Oznake:

Datum

22. nov 2022.
Završen!

Vreme

20:20

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад
X