open village

Open Village

Izložba „Open Village” održaće se 19. avgusta u 18.42 časa u Srpskoj čitaonici u Irigu, u okviru programskog luka Dunavsko more.

Na izložbi ćemo videti fotografije iz Hopova i čuti audio-zapise gde ćemo čuti priče žitelja ovog naselja na Fruškoj gori. Njihove priče govore o povratku prirodi, zdravom životu u miru i tišini, daleko od vreve grada, ali i o razlozima zbog kojih su se ovde doselili, o prednostima i manama izbora koji su učinili. Reč je o ljudima iz urbanih sredina, koji putuju na posao u Rumu, Novi Sad, Beograd, ili su ovde počeli da se bave pčelarstvom, voćarstvom, vinarstvom, turizmom. Suočeni sa krizom ruralnog, u okviru projekta Open village, koji realizuje udruženje „Eustahija“ iz Iriga, slavimo prirodu i razmišljamo o budućnosti života na selu.

Ovaj projekat je deo međunarodne saradnje sa umetnicima i organizacija iz sela u blizini gradova koji su poneli titulu evropske prestonice kulture: Fianvalden kod Liuvardena (Stichting Bewegend Beeld, Holandija), Zapiškis kod Kaunasa (The House of Activity and Creativity, Stuba , Litvanija), Praputnjak kod Rijeke (Udruga „Praputnjak – kulturni krajolik”Hrvatska).

Oznake:

Datum

19. avg 2022.
Završen!

Vreme

18:40

Lokacija

Srpska čitaonica u Irigu
Ribarski trg, Irig

Organizator

Udruženje građana „Eustahija”

Ostali organizatori

Publicuiimtumo stuba
The House of Activity and Creativity
Udruženje „Praputnjak – kulturni krajolik”