radionica sa evelin gleni

Oseti zvuk / Inkluzivna radionica sa Evelin Gleni

Jedna od najpoznatijih svetskih solo perkusionistkinja Evelin Gleni, po prvi put u Srbiji održaće inkluzivnu radionicu „Oseti zvuk”, u sklopu programskog luka Druga? Evropa. Ova nesvakidašnja radionica biće organizovana 8. oktobra u Muzičkoj školi „Isidor Bajić” i namenjena je muzičarima, nastavnicima muzike, ali i plesačima, defektolozima i svima koji se aktivno bave muzikom i inkluzijom.

Ukoliko ste zainteresovani da doživite zvuk i o perkusijama učite od dvostruke dobitnice Gremi nagrade – Evelin Gleni, na radionicu se možete prijaviti popunjavanjem prijavnog formulara do 3. oktobra. Učešće je besplatno, ali je broj polaznika ograničen na 40. U skladu sa prijavama, organizator će izabrati učesnike i lično ih kontaktirati.

Pored osnovnih muzičkih znanja o perkusijama, cilj radionice je i da učesnicima pomogne da prepoznaju i razviju svoje potencijale, unaprede alate za korišćenje muzike u kreiranju inkluzije i da pruži drugačiji pristup umetnosti.

Trajanje radionice je 90 minuta. Održaće se na engleskom jeziku, uz prevod na srpski znakovni jezik.

Koncert Evelin Gleni i eksperimentalnog muzičara iz Sente, Szilarda Mezei će biti održan 9. oktobra u Srpskom narodnom pozorištu, na sceni „Pera Dobrinović”.

Evelin Gleni jedna je od najpoznatijih perkusionistkinja na svetu. Pet puta je nominovna za Gremi nagradu i čak dva puta ju je osvojila (1988. godine za najbolje kamerno izvođenje i 2014. za najbolji solo u oblasti klasične muzike). Godine 2015. osvojila je i prestižnu nagradu Polar Music koju zovu Nobelovom nagradom za muziku. Između ostalog, objavila je duet sa Bjork i svirala sa brojnim poznatim muzičarima kao što su Bobi Mek Ferin ili Mark Knopfler, a nastupala je i na otvaranju Olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Evelin Gleni je gluva od svoje dvanaeste godine i nastupa bosonoga, kako bi celim svojim telom osetila muziku. Pored koncerata, poznata je i po održavanju perkusionističkih radionica. Njena misija je naučiti svet da zaista sluša i da pruži drugačiju perspektivu doživljaja muzike.

Sa radom ove vrhunske umetnice, upoznajte se i na njenom youtube kanalu, na kojem možete pogledati i njene podkaste koje redovno obajvljuje.

Događaj je pristupačan osobama sa fizičkim i senzornim invaliditetom (gluve i slepe).

Foto: Jim Callaghan

Oznake:

Datum

08. окт 2022.
Završen!

Vreme

11:00 - 13:00

Lokacija

Muzička škola Isidor Bajić
Bulevar cara Lazara 67, Novi Sad
Internet adresa
https://www.isidorbajic.edu.rs/

Organizator

Fondacija „Novi Sad – Evropska prestonica kulture”
Internet adresa
https://novisad2022.rs/