biofilija

Otvaranje izložbe / Biofilija

Otvaranje izložbe „Biofilija” biće održano 23. jula u 19 časova u Paviljonu na Štrandu, kao deo programskog luka Dunavsko more. Nakon otvaranja biće organizovana panel diskusija u 20 časova, kao dijalog umetnika, teoretičara umetnosti, naučnika, tehnoloških stručnjaka, biznismena… Učesnici u ovom dijalogu predstavljaju svoja iskustva prisutnom auditorijumu i učestvuju u dijalogu o novim mogućnostima koje ih mogu unaprediti. Izložba će biti postavljena do 31. jula. 

Izložba „Biofilija” je sačinjena od izbora umetnika koji svojim praksama pokazuju nove mogućnosti povezivanja prirodnih i umetničkih procesa.

U procesu evolucije čoveka ka novoj svesti, umetnost ima veoma važnu ulogu da ukaže, svojim primerom, na zaboravljeni model suživota čoveka i prirode. Ona se pojavljuje kao medijum u ovoj pokidanoj vezi, stvarajući novi kulturni model koji proističe iz prirodnih procesa.

Cilj projekta je umetnički i ekološki. Razjasniti teorijski i prikazati primere, kako se prirodni procesi mogu pretvoriti u umetničke procese. U vremenu u kojem živimo, povezivanje čoveka sa prirodom je postao imperativ. Kako umetnost ponovo vratiti prirodi? Kako putem umetnosti vratiti čoveka prirodi?

Foto: Đorđe Stanojević

 

Oznake:

Datum

23. jul 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:00

Lokacija

Štrand
Štrand, Novi Sad

Organizator

Udruženje Priroda i umetnost
Internet adresa
nature-and-art.rs
X