Pannonia Allstars Ska Orchestra

Koncert Pannonia Allstars Ska Orchestra održaće se 13. avgusta u dvorištu Palate Ilion u Sremskim Karlovcima.

Pannonia Allstars Ska Orchestra svira ska sa primesama mađarskog i balkanskog zvuka, regea i džeza. Od 2003., sa preko 1000 nastupa u 22 zemlje, od Šanije do Ukrajine, bend je pokazao svoju neverovatnu energiju.

Pannonia Allstars Ska Orchestra nastao je 2003. godine, kada je počeo da svira u lokalima Budimpešte. Kako su godine prolazile, bend je kristalizovao formu i stil i na kraju postao vodeći ska revival, kako u Mađarskoj, tako i u drugim evropskim zemljama.

Godine 2005. potpisali su ugovor za Megalith Records, vodeću američku ska kuću. Njihov prvi album „Budapest Ska Mood“ izašao je iste godine. Ovaj album pratio je i  „Babilon Focus“ EP i „Biblical 7″ singl vinila, 2007. godine. Iste godine je izašao i njihov drugi album „The return of the Pannonians“, nakon kojeg je usledio „Feel the Riddim“ 2009. godine, i dupli album „Lovemonster“ 2012. godine. „Lovemonster“ je pratio „Best Of vinil“ LP 2014. i „Ghost Train“ CD i vinil LP 2016. i 2017. godine.

PASO takođe voli da doživljava i ruši muzičke granice. Bendu se nekoliko puta pridružio Simfonijski orkestar Mađarskog nacionalnog radija, a 2012. godine su sa njima odsvirali i celovečernji koncert u svetski poznatom budimpeštanskom prostoru, Palati umetnosti. Sve simfonijske aranžmane uradili su članovi PASO-a.

Koncert će biti održan u okviru Dunavskog kulturnog festivala i programskog luka Dunavsko more.

Ovaj jednodnevni muzički festival ima za cilj da domaćoj publici prikaže deo spektra muzičke raznolikosti koju nude bendovi i muzičari iz Evrope i regiona, posebno oni koje spaja Dunav, i priroda uopšte, što se i manifestuje u njihovoj živopisnoj muzici i vedrini koju šire na svojim nastupima.

Ovoga puta, akcenat je na originalnoj, autorskoj muzici koja je svojom žanrovskom mešavinom, zabavnim karakterom i virtuoznim izvedbama probila sve granice i uspela da od ovih, naizgled lokalnih heroja, napravi svetski prepoznate umetnike.

Nastupaju:

18 do 19 časova / DJ Killo Killo / Srbija

19.15 do 20.30 časova / Gustafi / Hrvatska

20.45 do 22 časa / La Caravane Passe/ Francuska

22.15 do 22.30 časova / Magnifico / Slovenija

23.45 do 01.00 časova / Pannonia Allstars Ska Orchestra / Mađarska

Ulaz je slobodan.

Biće organizovani i dodatni polasci autobusa u smerovima Novi Sad-Sremski Karlovci i Sremski Karlovci-Novi Sad kako biste mogli da užuivate u nadaleko čuvenim karlovačkim vinima.

 

Foto: Promo

Oznake:

Datum

13. - 14. авг 2022.
Završen!

Vreme

23:45 - 01:00

Lokacija

Palata Ilion, Sremski Karlovci.
Dvorac Ilion, Патријарха Рајачића, Сремски Карловци

Organizator

Centar za međunarodnu saradnju, kulturu i obrazovanje „Iza ugla"

Ostali organizatori

Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/
Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/
Turistička organizacija opštine Sremski Karlovci
Muzej Grada Novog Sada
Internet adresa
http://www.museumns.rs/