Pop up studentska izložba Pronađena fotografija / Svetsko bijenale studentskih fotografija

Japanska umetnica Rije Jamada (Rie Yamada), čija se samostalna izložba održava od 1. do 8. septembra u Kulturnom distriktu Novog Sada, održala je radionicu sa studentima fotografije Akademije umetnosti Novi Sad na temu „Pronađene fotografije” („Found Photography”). Radovi nastali na radionici biće prikazani na pop-up izložbi 7. septembra u istom prostoru pored radova Rije Jamade.

Otvaranje i vođenje kroz izložbu, gde će studenti obrazložiti svoje pristupe i realizaciju, zakazano je za 7. septembar u 18 časova.

Rije Jamada dobitnica je treće nagrade 2017. godine na istoimenom konkursu sa projektom „Postati porodica“. Koristeći stare, pronađene fotografije deset porodica pet iz Nemačke i pet iz Japana duhovito je rekreirala prošlost, istovremeno kao fotograf i model. Kroz mimikriju ona oživljava tuđe porodične fotografije, koje su nekada bile ostavljene, polazeći od ideje da porodične fotografije, čak i potpunih nepoznatih ljudi, odražavaju naša sopstvena iskustva i sećanja, pa time izazivaju izvesnu nostalgiju i empatiju. Više o ovoj umetnici i njenim radovima pogledajte na njenom sajtu.

Partneri Kaleidoskopa kulture su Erste banka, IDEA, DDOR osiguranje, A1 Srbija i Heineken Srbija.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

07. сеп 2022.
Završen!

Vreme

18:00

Lokacija

Distrikt
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Organizator

Akademija umetnosti u Novom Sadu
Internet adresa
http://en.akademija.uns.ac.rs/