romckim putevima

Romskim putevima / Master hala Novosadskog sajma

Projekat Romskim putevima uključuje digitalni katalog koji prikazuje narodne nošnje Roma Vojvodine a koji će uz reviju nošnji i prikaz narodnih igara i pesama Roma na pravi način predstaviti nasleđe ovog naroda. Biće prezentovan 6. marta u Master hali Novosadskog sajma.

U okviru programa biće predstavljen i novi aranžman pesme „Đelem, đelem” i „Habanera iz opere Karmen koju će izvesti operska pevačica Danijela Đorđević uz Hor Jevrejske opštineHašira”.

Plesna škola Master dance predstaviće ruskoromsku koreografiju  i koreografiju Alegria inspirisanu španskoromskom tradicijom koju će sa njima izvesti Ivana Nikić. 

Imaćemo priliku da slušamo harmonikaški nastup Danila Jovanovića, zatim predavanje o putovanju i traganju španskih roma i razvoju flamenka koje će održati predavač dr. Maja Vukadinović i na kraju, mini koncert grupe La sed gitana

Organizator projekta, romsko udruženje „Karlovačke zore” je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija, koja svoju aktivnost usmerava naročito na edukaciji romske populacije u oblasti zdravstva, kulture, sporta, informisanja i obrazovanja, ekologije, zapošljavanja i samozapošljavanja.   

Nakon toga, projekat Romskim putevima će biti održan i na sledećim lokacijama 12. marta u Sremskim Karlovcima i 13. marta u Kulturnoj stanici Barka, kao deo programske celine Seobe

Partner programa Seobe duša je Novosadski sajam, a podršku su pružili i kompanije Globos osiguranje i Dijamant DOO.

Foto: Vanja Ignjac

Oznake:

Datum

06. мар 2022.
Završen!

Vreme

19:00 - 20:00

Lokacija

Novosadski sajam
Hajduk Veljkova 11, Novi Sad

Organizator

Udruženje „Karlovačke zore”