mjuzikl teorija relativiteta

Teorija relativiteta / Vila

Plesna predstava „Teorija relativiteta” u izvođenju plesne grupe studija Viva Dance Academy biće odigrana 4. juna u 16.30 časova u Vrdniku, u okviru festivala „Vila”.

Ova predstava je nastavak prošlogodišnjeg mjuzikla „Ja sam Mileva Marić Einsten” koji je izuzetno dobro ocenjen od strane pozorišnih kritičara. Trenutno u Novom Sadu u godini titiule Evropske prestonice kulture u toku je program Heroine i ovaj mjuzikl se savršeno uklapa u predstavljanje jedne novosadske heroine svoga doba. Podsećamo publiku da su danas mnogo bolji uslovi izražavanja, stvaranja i inovacija nego početkom 19. veka, ali još uvek se osete tragovi tako dugotrajnog neravnopravnog odnosa prema ženama koje je Mileva proživljavala, a koje će se naročito obrađivati u ovom mjuziklu i sve sa ciljem naglašavanja posledica koje takav odnos uzrokuje bez obzira na vreme i prostor.

U mjuziklu „Teorija relativiteta” očekuje nas pravo uživanje, jer ćemo uz prelepe kostime i atraktivne koreografije imati prilike da na sceni vidimo više od 40 mladih plesača studiјa Viva Dance Academy, ali i njihove specijalne goste plesače i i plesačice i pevače i pevačice iz Novog Sada. Sa posebnim zadovoljstvom najavljujemo diplomiranu glumicu Maju Brukner, koja će upotpuniti mjuzikl svojim neverovatnim pevanjem i sjajnom glumom.

Ovo je drugo kompletno izvođenje mjuzikla „Teorija relativiteta”, prilagođenog svim starosnim dobima, koji i pored značajne umetničke vrednosti koju pruža, ima ulogu u popularizaciji rodne ravnopravnosti, ali i same kulture življenja kroz prizmu velike istorijske ličnosti kao što je bila Mileva Marić Ajnštajn.

Uloge

Glavna uloga Mileve Marić Einstein poverena je balerini Anđeli Joković i balerini Jovani Sijerković koje važe za jedne od najtrofejnijih i najuspešnijih mladih plesača u Srbiji.

Uloge mlađih Mileva Marić igraće Nikolina Janković, Sara Miljević, Simona Bajić i Mia Živković.

Uloga Alberta Einsteina poverena je Luki Stankoviću koji se odlično snašao u plesnim i scenskim izazovima, dok će balerina Srna Matković igrati Alberta Einsteina u ranoj mladosti. Za jedne od značajnijih uloga u mjuziklu, lik oca i majke Marić, posebno najavljujemo Milorada Miljakovića i Maju Brukner.

Scenario, dramaturgija i režija su povereni su mladim, a već i uspešnim rediteljima Ivanu Vanji Alaču iz Beograda i Vladislavu Velkovskom iz Požarevca.

Koreografiju u mjuziklu „Teorija relativiteta” potpisuje ponovo Gordana Oreščanin koja je inače i potpredsednica svetske plesne organizacije od 2012 godine i dobitnica je svih najviših međunarodnih priznanja u modernom plesu kao sportu i kao umetnosti.

Saradnici u koreografiji su Aleksandar Boškov i Staša Kukić. Za dizajn svetla zadužen je Tihomir Stojšin još uvek student Akademije umetnosti.

Kostimografkinja Nataša Vranešević ponovo je zadivila kostimima.

Festival „Vila” će biti održan u magičnom ambijenstu nacionalnog parka, Fruške gore, u Vrdniku (Fruške Terme Resort), od 3. do 5. juna. Neke od najznačajnijih evropskih heroina umetnosti okupiće se na prvom festivalu pod nazivom „Vila”, kao deo programskog luka Heroine.

Ulaz je slobodan.

Partner programskog luka Heroine je Erste banka.

Fotografije: Aleksandar Živaljević 

Oznake:

Datum

04. јун 2022.
Završen!

Vreme

16:30 - 17:20

Lokacija

Fruške terme
Hotel Fruske Terme, Vrdnik
Kategorija

Organizator

Viva Dance Academy – centar savremene scenske produkcije
Phone
021 3008895
Email
vivadance@sbb.net
Internet adresa
https://vivadance.rs/