upoznajmo kulturu čulima

Upoznajmo kulturnu baštinu svim čulima

Izložba u okviru projekta „Upoznajmo kulturnu baštinu svim čulima“, održaće se od 10. oktobra do 11. novembra u studentskom kampusu u Novom Sadu, u okviru programskog luka Druga? Evropa.

Biće prezentovana dela iz fundusa Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, čiji su autori poznati umetnici: Nikola Džafo, Dragana Kuprešanin, Milica Dukić, Srđan Veljović, Konstantin Đuričković, Asja Komadina, Tanja Valenćik, Vanja Novaković, Jelena Gajinović, Jovana Milosavljević, Mila Stojanović, Tijana Jevrić i Dejan Jankov. U pitanju su umetnička dela u formi skulpture, objekta, instalacije, fotografije, video-zapisa, digitalne animacije i zvučne instalacije. Novosadskoj publici predstaviće se i češka umetnica Alžběta Bačíková i engleski umetnik srpskog porekla Filip Kramaršić.

Izložba će biti opremljena elementima pristupačnosti i prilagođena osobama sa senzornim i fizičkim invaliditetom i ukazaće na važnost koncepta „Umetnost za sve“.

Tokom izložbe, posetioci će moći da učestvuju i u drugom pratećem programu: radionicama, tribinama i stručnim vođenjima. Posebno zanimljiva aktivnost biće i mobilna galerija, koja će biti postavljena od 10. do 16. oktobra, u tržnom centru „Promenada“. Pored nekih od umetničkih dela, u njoj će se održavati i radionice til brush tehnike.

 • 00

  dana

 • 00

  sati

 • 00

  minuta

 • 00

  sekundi

Oznake:

Datum

10. oktobar 2022.

Lokacija

Studentski kampus u Novom Sadu

Organizator

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika
Phone
+381216616366
Email
skolamp@smp.edu.rs
Internet adresa
https://smp.edu.rs/srlat/pocetna/