upoznajmo kulturu čulima

Umetnost za sve / Upoznajmo kulturnu baštinu svim čulima

Izložba „Umetnost za sve” u okviru projekta „Upoznajmo kulturnu baštinu svim čulima“, održaće se od 10. oktobra do 11. novembra u centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu, u okviru programskog luka Druga? Evropa.

Biće prezentovana dela iz fundusa Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“, čiji su autori poznati umetnici: Nikola Džafo, Dragana Kuprešanin, Milica Dukić, Srđan Veljović, Konstantin Đuričković, Asja Komadina, Tanja Valenćik, Vanja Novaković, Jelena Gajinović, Jovana Milosavljević, Mila Stojanović, Tijana Jevrić i Dejan Jankov. U pitanju su umetnička dela u formi skulpture, objekta, instalacije, fotografije, video-zapisa, digitalne animacije i zvučne instalacije. Novosadskoj publici predstaviće se i engleski umetnik srpskog porekla Filip Kramaršić.

Izložba će biti opremljena elementima pristupačnosti i prilagođena osobama sa senzornim i fizičkim invaliditetom i ukazaće na važnost koncepta „Umetnost za sve“.

Tokom izložbe, posetioci će moći da učestvuju i u drugom pratećem programu: radionicama, tribinama i stručnim vođenjima. Posebno zanimljiva aktivnost biće i mobilna galerija, koja će biti postavljena od 11. do 17. oktobra, u tržnom centru „Promenada“. Pored nekih od umetničkih dela, u njoj će se održavati i radionice til brush tehnike.

Radno vreme izložbe je od 8 do 20 časova, a digitalna postavka u multimedijalnoj sali je dostupna od 15 do 20 časova.

Foto: Promo

Oznake:

Datum

11. окт 2022.
Završen!

Vreme

08:00 - 20:00

Lokacija

Hol Rektorata Univerziteta u Novom Sadu
Rektorat UNS, Dr. Zoran, Др Зорана Ђинђића, Нови Сад

Organizator

Škola za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” sa domom učenika
Phone
+381216616366
Email
skolamp@smp.edu.rs
Internet adresa
https://smp.edu.rs/srlat/pocetna/