Vojvođanski simfonijski orkestar, Irena Josifoska i Aleksandra Šuklar, maestro Ejub Gulijev / The Best of Novi Sad

Vojvođanski simfonijski orkestar će, u okviru programskog luka Seobe, održati ukupno tri koncerta pod nazivom „The Best of Novi Sad“, pokazujući koliko je naš grad bogat uspešnim i perspektivnim muzičkim umetnicima.

Umetnost i želja za daljim usavršavanjem su ih odvele u „svet“, ali se uvek sa velikim zadovoljstvom vraćaju na scenu svog grada predstavljajući stečeno znanje i iskustvo novosadskoj publici.

Ukazujući na značaj pozitivnog pogleda na migracije, posmatrajući ih kao specifičnost Novog Sada i kao inicijalni faktor za nastanak promene identiteta našeg grada, 2. februara 2022. godine, u novosadskoj Sinagogi u 20 časova Vojvođanski simfonijski orkestar će nastupiti uz dve mlade umetnice, koje svoj umetnički kvalitet godinama unazad dokazuju na svetskoj muzičkoj sceni.

Predstavljanjem Aleksandre Šuklar (perkusionistkinja i marimbofonistkinja) i Irene Josifoske (violončelistkinja), rođenih u Novom Sadu, sa trenutnim prebivalištima u Austriji i Nemačkoj, ulažemo i negujemo domaće umetnike, promovišemo našu kulturu i njenu najbolju ponudu. Tom prilikom će premijerno u Srbiji biti izveden Koncert za marimbu i simfonijski orkestar Tristana Šulca, koji je ovo delo i posvetio Aleksandri Šuklar kao njegovoj prvoj interpretatorki, dok će Irena Josifoska izvesti Drugi koncert za violončelo i orkestar Dmitrija Šostakoviča. Ceo program će biti izveden pod dirigentskom palicom maestra Ejuba Gulijeva.

Ulaznice se prodaju u Muzičkoj omladini Novog Sada (Katolička porta 2/II) svakog radnog dana od 9 do 13h i online na ovom linku po ceni od 1000 dinara i popustom od 50% za đake, studente i penzionere. 

Druga dva koncerta biće održana 10. februara u Srpskom narodnom pozorištu i 17. februara u Sinagogi.

Foto: Srđan Doroški

 

Oznake:

Datum

02. феб 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Sinagoga
Sinagoga, Јеврејска, Нови Сад

Organizator

Vojvođanski simfonijski orkestar
Phone
021 / 66 22 731
Email
vsimfonic@gmail.com
Internet adresa
https://www.vso.org.rs/