Vojvođanski simfonijski orkestar, Stefan Milenković i Kemal Gekić, maestro Srboljub Dinić / The Best of Novi Sad

Vojvođanski simfonijski orkestar će, u okviru programskog luka Seobe, održati ukupno tri koncerta pod nazivom „The Best of Novi Sad“, pokazujući koliko je naš grad bogat uspešnim i perspektivnim muzičkim umetnicima.

Umetnost i želja za daljim usavršavanjem su ih odvele u „svet“, ali se uvek sa velikim zadovoljstvom vraćaju na scenu svog grada predstavljajući stečeno znanje i iskustvo novosadskoj publici.

U četvrtak, 10. februara 2022. od 20 sati Vojvođanski simfonijski orkestar će na Velikoj sceni Srpskog narodnog pozorišta izvesti drugi koncert. S ciljem da našem gradu predstavimo najbolje interpretatore, koje je na neki način život i rad doveo u Novi Sad, ovom prilikom će nastupiti Kemal Gekić, jedan od najistaknutijih pijanista svoje generacije, koji se školovao i radio na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Njegove interpretacije krasi originalnost pristupa, često provokativnog i intrigantnog, hrabrog i uverljivog, što ćemo moći čuti u interpretaciji Koncerta za klavir i orkestar br. 2 Johanesa Bramsa.

Ovo muzičko veče će svojim nastupom oplemeniti još jedan umetnik zadivljujuće biografije, koji nakon dosta godina provedenih u inostanstvu, prenosi svoje znanje mladim violinistima Akademije umetnosti u Novom Sadu. Stefan Milenković, veliki virtuoz na violini, izvešće Koncert za violinu i orkestar br. 2 Maksa Bruha. Biće ovo drugi nastup Milenkovića sa Vojvođanskim simfonijskim orkestrom, a četvrti maestru Srboljubu Diniću, koji će biti za dirigentskim pultom. Na repertoaru će se još naći Simfonijeta, delo istaknutog novosadskog kompozitora Stevana Divjakovića, kao i Klasična Simfonija (Simfonija br. 1) Sergeja Prokofjeva.

Ulaznice za koncert su u prodaji na blagajni Srpskog narodnog pozorišta (Pozorišni trg 1, tel: 021/520-091), prema radnom vremenu biletarnice. On line rezervacije i kupovina na ovom linku.  

Cene ulaznica su 1600 i 1200 dinara (parter), 1000 (balkon).

Treći koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra, u okviru projekta „The Best of Novi Sad“ biće održan 17. februara u Sinagogi.

Neophodno je da posetioci prilože zeleni sertifikat ili antigenski test ne stariji od 48 sati ili PCR test ne stariji od 72 sata uz ulaznicu na koncert. Na samom događaju neophodno je nošenje maski i održavanje distance.

 

Foto: Srđan Doroški

Oznake:

Datum

10. feb 2022.
Završen!

Vreme

20:00

Lokacija

Srpsko narodno pozorište
Позоришни трг 1, Нови Сад

Organizator

Vojvođanski simfonijski orkestar
Phone
021 / 66 22 731
Email
vsimfonic@gmail.com
Internet adresa
https://www.vso.org.rs/
X