Сазнај своја права

Међународна омладинска размена резултираће заједничким филмом на тему „Сазнај своја права”, коју ћемо моћи да погледамо у години титуле за време трајања програмске целине „Заставе будућности”, 30. априла у Културној станици Лиман. Програм реализује „Мафин” из Новог Сада, у партнерству са Новосадским дечијим културним центром.

Програм размене подразумева долазак по шесторо младих од 15 до 18 година из четири града у Европи. Они ће се упознати са сваким чланом из Конвенције УН о правима детета. Кроз процес неформалног учења и експерименталних видео радионица, млади ће давати своје одговоре на тему расизма, родне равноправности, вршњачког насиља, дечјих бракова, климатских промена итд.

Резултат заједничког рада биће експериментални филм који ће деца снимати својим телефонима. Видео рад ће упознати публику са свим члановима из Конвенције, разним примерима кршења права детета, са појединим младим акривистима/кињама и предлозима младих за унапређење примене Конвенције.

Детаље о осталим програмима, концертима,  радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

19:30 - 20:30

Локација

Дистрикт
Bulevar despota Stefana, Нови Сад

Организатор

Удружење „Мафин производња аудио-визуелних производа”
Интернет адреса
https://mafinprodukcija.com/

Остали организатори

Новосадски дечји културни центар
Интернет адреса
https://nsdkc.rs/
Новосадски дечји културни центар
Интернет адреса
https://nsdkc.rs/
Новосадски дечји културни центар
Интернет адреса
https://nsdkc.rs/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.