Чардак ни на небу, ни на земљи

Опера за децу „Чардак ни на небу, ни на земљи”, у интерпретацији Удружења уметника „Високо Ц”, биће изведена 13. јануара 2022. године у Културном центру Новог Сада, у оквиру програмског лука „Дочек”.

Планирана прича биће обликована у четири велике слике, у току којих ће по први пут у форми опере бити испричана, отпевана и одсвирана вишевековна народна приповетка.

Најмлађа публика ће имати прилику да се кроз интерактивно учествовање упозна са јунацима приче, митологијом и да својим навијањем помогну да силе добра победе силе зла, да љубав победи мржњу, а правда издају.

Пооштравање контроле епидемиолошких мера

Сви програми на свечаном отварању Европске престонице културе прилагођени су епидемиолошким мерама, стога су од самог почетка капацитети били веома ограничени на планираним концертима, приликом продаје улазница, а уз то, ради безбедне и одговорне организације, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ преузима иницијативу за додатне мере и пооштравање контроле њихових поштовања. Фондација је стога као прву меру дала препоруку да се одложи 60 одсто концерта, док ће појачане мере контроле бити на оним концертима коју су директно у продукцији Фондације. Потом на концертима који ће бити реализовани, капацитети су до 50 одсто, на појединим ће бити и мањи, а заједно са улазницом, биће неопходно да посетиоци приложе зелени сертификат или антигенски тест не старији од 48 сати или PCR тест не старији од 72 сата.

У складу са актуелним епидемиолошким мерама, на самом догађају неопходно је ношење маски и одржавање дистанце.

Бесплатно тестирање за посетиоце на две локације

За све посетиоце који немају зелени сертификат, антигенски или PCR тест, биће обезбеђена два пункта за бесплатно тестирање 13. јануара и то на две локације:

  • У центру Новог Сада, на Тргу слободе 13. јануара од 12 до 23 часа
  • У простору Градске концертне дворане (Булевар Цара Лазара 67) 13. јануара од 12 до 23 часа
Ознаке:,

Датум

13. Јан 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад

Организатор

Удружење уметника „Високо Ц”
Phone
065 6775353
Електронска пошта
visokoc@yahoo.com
X