Art Body Art

Изложбу „Аrt Body Art“ карактерише представљање феномена тела кроз мултимедијалне уметничке форме, коју је  осмислила и организовала Галерија СУЛУВ, а моћи ћемо да је видимо у Дистрикту (Фабрика, Локал 2) од 22. новембра до 6. децембра у склопу програма Друга? Европа.

Пројекат „Аrt Body Art“ конципиран је као презентација и пресек стања специфичне новомедијске уметничке праксе, која излази из оквира традиционалних уметничких дисциплина. Уметници се у свом личном уметничком раду баве феноменом тела и мултимедијалним уметничким формама и истраживањима. Пројекат се базира на локалној, регионалној и интернационалној сарадњи уметника и уметничких група.

У фокусу пројекта је покретна форма, односно уметничко дело (објекат, аудио-видео инсталација…) у формату који је у просторно-временском смислу и опсегу дефинисан трајањем.

На овој изложби сваки рад нешто ради, и отвара низ тема, захтева учешће посматрача, а заузимајући и физички и виртуелни простор радови формирају један хибридни простор у којем је омогућена активна интеракција публике и уметничког дела.

Радови се ослањају на мултимедијалне уметничке дисциплине, истраживачко-експерименталног карактера које кореспондирају у областима визуелних технологија, електронике, генеративне уметности, интеракције, покрета, светла, звука и осталих процеса дигиталних мултифункција.

Експерименталну покретну форму карактерише: употреба нових материјала, истраживачки приступ у вишемедијском полју, организациона реализација, просторно и амбијентално представлјање, напредни сегменти у представлјању тела (интеракција, интерфејси, кинетика, роботика, електроника, видео, анимација…) или на основу периодике поступака по искуствима авангарде, покретни пост реадy маде, асамблаж, покретне скулптуре, мрдалице, механика…

Подржавајући уметничке изразе који заступају експериментални приступ у уметничком делу, пројекат отвара полје за медијске инсталације и просторна решења који на цилјан начин преносе комплексне садржаје и омогућавају да се информације доживе. Истовремено, подстиче се и критичко сагледавање покретачке улоге технологије у настајању нових уметничких форми.

Аутори и ауторке:

Тања Вујиновић (Словенија)

Марико Хори (Јапан)

Алаксандра Груден (Словенија)

Stahl Stenslie (Норвешка)

Zane Cerpina (Норвешка)

Ненад Глишић (Србија)

Вук Ћук (Србија)

Сања Андјелковић (Србија)

Исидора Тодоровић (Србија)

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Фото: АБА 2022

Ознаке:

Датум

23. Новембар 2022.
Завршен!

Време

16:00 - 21:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Галерија СУЛУВ
Интернет адреса
https://suluv.org/kontakt/