Бигру и Паја Кратак / Заставе будућности

Концерт реп дуа Бигру и Паја Кратак одржаће се 30. априла у Креативном дистрикту на Сцени 2, у оквиру тродневног догађаја „Заставе будућности”.

Бигру и Паја Кратак је реп дуо из Београда, из насеља Медаковић. Дуо су оформили Милош Грубор (Бигру) и Павле Јанковић (Паја Кратак) 2013. године.  Први пут у јавности су се појавили 2013. године са синглом „Таманица” и задобили прве обожаватеље, захваљујући шаљивом и оригиналном реп звуку. Недуго затим су објавили и свој први албум „Није Пека Индијанац” (2015. године). Албум је посвећен њиховим трагично настрадалим пријатељима, међу којима је и члан њихове првобитне реп групе, Петар Дјушић Пека, по коме албум и носи име. Двојац је убрзо постао популаран међу поштоваоцима изворног реп звука и уследили су први наступи захваљујући подршци групе „Прти Бее Гее”. Други албум, под називом „Реп каки волем” објављен је 2018. године. На албуму су се нашли неки од њихових највећих хитова „Худ цео је генгста”, „Страгл Евридејо”, „Бригиди Баунс”, „Ћабрала”… Трећи албум, под називом „Шта има браћо где сте?!” објављен је 12. јуна 2020. године, на рођендан њиховог преминулог члана Пеке.  Албум је по мишљењима многих хип-хоп критичара, један од највећих бенгера који су се догодили српској реп сцени.

 

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

22:00 - 23:00

Локација

Сцена 2, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/