Бољи ваздух за све / А1 Србија

Радионица „Бољи ваздух за све” биће одржана 30. априла са почетком у 17.00 часова у Културној станици Лиман, у оквиру програма „Заставе будућности”.

Савремено друштво се суочава са бурном епизодом загађења ваздуха. Апликације на мобилним уређајима, засноване на подацима са мерних станица широм света, мере рекордно високе вредности индекса квалитета ваздуха (AQI). Високе концентрације ПМ честица годинама уназад су основни разлог лошег квалитета ваздуха у Србији. Мерења показују да током године, на свим локацијама унутар урбаних средина где се њихова концентрација мери, долази до прекорачења граничних вредности.

Радионица је посвећена свим грађанима и грађанкама који желе више да сазнају о квалитету ваздуха који дишу и на које начине као појединци могу допринети решавању овог изазова од ког зависи опстанак планете.

На радионици ће бити представљен и Климерко, low-cost уређај за мерење квалитета ваздуха чија је дистрибуција грађанима у Источној Србији омогућена у оквиру програма „Свет какав желиш”.

Предавачи: Владимир Ђурђевић (Физички факултет, Београд), Вања Станић (Интернет друштво Србије), Жељка Десирее Милошевић (Интернет друштво Србије), Неда Александров (Интернет друштво Србије) Дуња Јовановић (F.fm платформа).

Пријаве се врше попуњавањем форме на линку.

Број учесника је ограничен на 50. 

Детаље о осталим програмима, концертима,  радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

The event is finished.

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 19:30

Локација

Културна станица Лиман
Булевар деспота Стефана, Нови Сад
Интернет адреса
https://opens.kulturnestanice.rs/