Carminho, devojka koja peva ispred mikrofona, sa podignutom rukom

Carminho

Добитница Златног глобуса и краљица фада Carminho (Кармињо) биће део Дочека 7530. Она ће наступити 13. јануара у најстаријем српском театру, Српском народном позоришту, у сали „Пера Добриновић”. Концерт почиње у 21.30 часова.

Марија до Кармо Карваљо Ребело де Андраде познатија као Carminho долази из Лисабона и спада у најталентованије и најиновативније фадо певачице своје генерације. Њен еклектичан рад представља наслеђе традиционалног и савременог фада. Одрасла је у породици музичара, њена мајка је била позната Тереза ​​Сикеира фадо певачица.

Пооштравање контроле епидемиолошких мера

Сви програми на свечаном отварању Европске престонице културе прилагођени су епидемиолошким мерама, стога су од самог почетка капацитети били веома ограничени на планираним концертима, приликом продаје улазница, а уз то, ради безбедне и одговорне организације, Фондација „Нови Сад – Европска престоница културе“ преузима иницијативу за додатне мере и пооштравање контроле њихових поштовања. Фондација је стога као прву меру дала препоруку да се одложи 60 одсто концерта, док ће појачане мере контроле бити на оним концертима коју су директно у продукцији Фондације. Потом на концертима који ће бити реализовани, капацитети су до 50 одсто, на појединим ће бити и мањи, а заједно са улазницом, биће неопходно да посетиоци приложе зелени сертификат или антигенски тест не старији од 48 сати или PCR тест не старији од 72 сата.

У складу са актуелним епидемиолошким мерама, на самом догађају неопходно је ношење маски и одржавање дистанце.

Бесплатно тестирање за посетиоце на две локације

За све посетиоце који немају зелени сертификат, антигенски или PCR тест, биће обезбеђена два пункта за бесплатно тестирање 13. јануара и то на две локације:

    • У центру Новог Сада, на Тргу слободе 13. јануара од 12 до 23 часа
    • У простору Градске концертне дворане (Булевар Цара Лазара 67) 13. јануара од 12 до 23 часа

Фото: Промо

Ознаке:,

Датум

13. Јан 2022.
Завршен!

Време

21:30

Локација

Српско народно позориште
Pozorišni trg, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

Српско народно позориште
Phone
+ 381 21 6621 411
Интернет адреса
https://www.snp.org.rs/