pevačica Ceu

CéU

Популарна бразилска певачица CéU наступиће 20. новембра у Градској концертној дворани, у оквиру програма Друга? Европа.

Албум под називом „CéU“ истоимена певачица објавила је 2007. године и била је номинована за Греми у категорији светске музике. Њен први албум појавио се на броју један на Билбордовој „Heatseeker” и „World Music” листи, и на броју 57 на Billboard Hot 100. То је била највиша позиција на америчкој листи коју је бразилски уметник икада постигао од Аструда Гилберта са „Garota de Ipanema”.

Са 5 издатих албума, CéU је била номинована осам пута и освојила три Латин Грeмија са својим албумима Тропик (2017) и Apka! (2020).

Њена музика је постала популарна широм света и наступала је на свих 5 континената на најпрестижнијим фестивалима као што су Montreal Jazz Festival (Канада), North Sea Jazz (Холандија), Coachella (САД), Roskilde (Данска), Rock in Rio (Бразил)  и Lollapalooza (Бразил). Њени албуми и емисије се редовно налазе на најбољој World Music листи часописа и новина широм света као што су The New York Times, The Guardian, Q Magazine, Mojo Magazine, Wired, Sunday Times, Les Inrockuptibles, Telerama, O Globo, Folha de S Paulo.

Њен нови албум APKA! ексклузивно је објављен у Бразилу и похваљен од стране јавности и критике, а помиње се и на листама најбољих албума објављених 2019. године и сматра се најпродаванијим албумом на колеџу и друштвеном радију у Сједињеним Државама у категоријама латино музике и светске музике у 2020. Са својим последњим албумом CéU је 2020. године освојила свој други латино Греми заредом у категорији „Најбољи савремени поп албум на португалском језику”.

Улазнице по цени од 500 РСД можете купити на продајним местима компаније Gigstix или онлајн на овом линку.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Фото: Erico Toscano

Ознаке:

Датум

20. Новембар 2022.
Завршен!

Време

20:00

Локација

Градска концертна дворана
Булевар цара Лазара 67, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/