Дина Јашари

Наступ македонске певачице Дине Јашари биће одржан 24. јула у Павиљону на Штранду у оквиру програмског лука Дунавско море.

Дина Јашари је уметница из Северне Македоније која улаже своје срце и ум у своје писање песама. Сањиве хармоније, емотивни текстови, модерни и свежи ритмови елементи су који се истичу у њеној музици. Она је писац и продуцент својих песама, а ради и са својим копродуцентом Драгим Ивановим, који је уједно и сниматељ, микс и мастер инжењер њене музике. Њен музички жанр би био поп, дрим поп, нео-соул, џез. До сада има четири сингла: „Последна минута“, „Зборови“, „Бои“, „Копнежи“ и ЕП „Дома“.

Наставља да пише и продуцира нову музику, сарађује са уметницима из региона и планира да свира на фестивалима и изложбама са својим бендом.

Дина са песмом „Бои“ је била номинована и освојила друго место за награду „Милан Младеновић“, која је одржана у Београду у септембру 2021. У 2021. учествовала је на многим фестивалима у Македонији: Земјотрес (МКЦ ), Данас је све о џезу, Cinedais (CinEmusic), The Park Festival (Гостивар), 30 година независне македонске музике (Охрид), Фестивал – Тврдина на сонцето – опсерваторија Кокино, Pin music конференција 2021, итд.

Своју музику пушта уживо са својим пуним бендом (Дина Јашари – певачица, Лука Тошев – гитара, Симеон Ангеловски – бас, Драган Теодосиев – бубњеви, Стефан Алексовски – клавир, Ребека Влаисављевић – пратећи вокал) и као електронски дуо са својим гитаристом Лука Тошев и лаптоп.

Фото: Промо

 

Датум

24. Jul 2022.
Завршен!

Време

22:00 - 23:00

Локација

Штранд, Нови Сад
Штранд, Нови Сад