Дизајн павиљон / СПЕНС

Дизајн павиљон одржава се од 30. септембра до 7. октобра на СПЕНС-у, једној од архитектонски најзначајнијих локација града, у оквиру недеље примењене уметности Калеидоскопа културе.

На Дизајн павиљону биће представљене идеје преко 300 креативаца и креативки из Србије и света кроз групне и самосталне изложбе, просторне инсталације, радионице за уметнике и уметнице, предавања најзначајнијих представника и представница светске дизајн сцене, програм за децу, филмски и музички програм, итд. Кроз 14 програмских целина промовишу се добре дизајнерске праксе, инспиришу и едукују дизајнери и дизајнерке и визуелни уметници и уметнице и подстиче се развој домаће дизајн сцене. Програм обухвата савремене праксе у домену графичког дизајна, дизајна производа, моде, архитектуре, али и фотографије, анимације и стреет арта.

Захваљујући недељи примењене уметности у Калеидоскопу културе, СПЕНС постаје епицентар дешавања, чиме се оживљава један од најзначајнијих представника југословенске архитектонске баштине и један од симбола града Новог Сада.

На платоу испред овог гиганта модернистичке градње биће представљена инсталација уметничког колектива Plastique FantastiqueDouble heart (Двоструко срце) од 30. септембра до 2. октобра, као и изложба анимација Милоша Рајковића Шолима„Шолимов (над)реални свет” која ће бити постављена од 30. септембра до 1. октобра.

Од програма које можете погледати унутар СПЕНС-а издвајамо предавање једне од најзначајнијих илустраторки данашњице, Малике Фавре, под називом Me and you and everyone we know (Ја и ти и сви које познајемо), заказано за суботу 1. октобра у 18 часова у Амфитеатру на СПЕНС-у и панел дискусију у којој ће разговарати Малика Фавре и Славимир Стојановић Футро на тему Artist is absent, која ће бити одржана 1. октобра у 19.30 часова у Амфитеатру.

У оквиру музичког програма који ће бити реализован у оквиру Дизајн павиљона наступиће македонски састав Funk Shui  у петак 30. септембра у 21 час, а након њих у 22 часа наступа београдска група Шћепине Враголије. У суботу 1. октобра у 21 час наступиће талентовани новосадски музичар Филип Балош а након њега из Београда нам долази Филип Булатовић, познатији као Mapo Keys који наступа у 22 часа. На крају викенда, у недељу 2. октобра у 20 часова, наступа новосадски Ди-џеј Бенд.

Погледајте детаљне информације и сатнице по данима:

Програм за Дан 1 – петак, 30. септембар

Програм за Дан 2 – субота, 1. октобар

Програм за Дан 3 – недеља, 2. октобар

Програм за Дан 4 – понедељак, 3. октобар

Програм за Дан 5 – уторак, 4. октобар

Програм за Дан 6 – среда, 5. октобар

Програм за Дан 7 – четвртак, 6. октобар

Програм за Дан 8 – петак, 7. октобар

Партнер недеље примењене уметности је Ерсте банка.

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

30. Септембар 2022.
Завршен!

Време

10:00 - 22:00

Локација

СПЕНС
Интернет адреса
http://www.spens.rs/