Dordeduh / Фестивал српског подземља

У току „Фестивала српског подземља” гостује румунски бенд Dordeduh који ће наступити 21. октобра у 22.30 часа у Дистрикту у објекту Фабрика, улаз 1, у оквиру Града стрипа и програмског лука Друга? Европа.

„Фестивал српског подземља” ове године у фокус ставља стрип, као неизоставни елемент андерграунд културе. На фестивалу ће се током оба дана, својим понудама и радовима представити бројни стрип аутори, независни излагачи и визуелни уметници.

Специјални гост 8. „ФСП”-а, публици ће се представити несвакидашња уметничка креација из Румуније – Дордедух, бенд који је вишеслојно повезан са домаћом андерграунд сценом, чији чланови су на њој присутни још од средине деведесетих година. Концерт овог бенда је аудио-визуелни догађај који доноси дух прошлости, векова закопаних далеко пре нашег времена. У питању је уникатан спој духовне музике прастаре Трансилваније, уз коришћење аутентичних древних инструмената, прожет неофолк мотивима и крунисан мрачним тоновима блек метала. Неоспоран квалитет њихове уметности сврстава их у све правце и потправце, а публику увек оставља одушевљену и жељну наредих концерата.

„Фестивал српског подземља” одржава се по осми пут, 21. и 22. октобра, у СКЦНС Фабрици, у организацији СКЦНС, MM Concerts и Serbian Hellbangers. Овогодишње издање одржава се у склопу програмског лука „Друга Европа”, Европске престонице културе Нови Сад 2022.

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Улазнице за фестивал су у продаји у целокупној Gigs Tix продајној мрежи као и на њиховом сајту.

Фото: Бенд Промо

Ознаке:

Датум

21. Октобар 2022.
Завршен!

Време

22:30

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад