Predstava Drama o kraju sveta

Драма о крају света

Представа „Драма о крају света”, редитељке и списатељице Олге Димитријевић, одиграће се 10. јуна у 19 часова, у дворишту Културне станице Еђшег у оквиру програмског лука Хероине.

„Драма о крају света” бави се питањима екологије, феминизма, побуне, породичних и пријатељских односа, и осећања краја света. Ауторски пројекат настаје по драми Олге Димитријевић и одвија се око чина побуне једне девојке који се по њу трагично завршава, али покреће ланац радикалних реакција, од комшилука до градског дрвећа, у последњем покушају да се преокрене сценарио друштвене неправде и недостојанственог живота.

Пуно пута смо чули у скорије време да изгледа „да се спрема крај света”. Колективно осећање краја света све је јаче, када читамо катастрофичне вести и гледамо ратове уживо, када смо изложени непознатим вирусима и новим пандемијама, када нам се чини да су социјалне разлике све веће. Савремени свет је прожет осећајем безизлазности и немогућности промене. Представа покушава да замисли другачији крај, и зато се бави горућим питањем данашњице – иако названа „Драмом о крају света”, она заправо покушава да оцрта политичко-емоционални хоризонт његовог спаса у којем главну улогу играју жене и природа.

УЧЕСНИЦИ:

Текст и режија: Олга Димитријевић

Музика: Ана Ћурчин и Милена Јанчурић

Кореографија: Игор Коруга

Сценографија: Никола Кнежевић

Костим: Милица Коларић

Драматургија: Димитрије Коканов

Играју: Јелена Илић, Драгана Ђукић, Марта Бјелица

Улаз на представу је слободан.

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

10. Jun 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:30

Локација

Културна станица Еђшег
Антона Чехова 4, Нови Сад
Интернет адреса
https://edjseg.kulturnestanice.rs/en/

Организатор

Удружење грађана „Gorgone" (Београд)

Остали организатори

X