Frontline Vibers / Заставе будућности

Frontline Vibers ће наступити у току другог дана програма Заставе Будућности, где ћемо слушати NU Jazz саставе и ди џејеве, који ће новосадској публици представити овај иновативни правац одржаће се 29. априла на Сцени 4, у Креативном дистрикту у оквиру програмске целине Заставе будућности. Реч је о спајању музиких стилова (хип-хоп, есид џез, џезтроника, дипхаус и брокен бит) који заједно резултују NU Jazz-om. Нестандардизација покрета, одсуство правила, интуитивни покрети су оно што карактерише овај иновативни музички жанр. 

Овај колектив је основан 2019. године између пријатеља и колега са џез одсека конзерваторијума „Принс Kлаус” из Гронингена (Холандија), на целу са Жолтом Арђеланом.

Они заједнички откривају хармоније звука комбиновањем грува, nu-jazz вибрација и електронске музике. Неки од чланова бенда сарађивали су током ранијих студија у Будимпешти давне 2011. године и на свиркама широм Румуније последњих пар година. Ослушкујући таласне вибрације и резонанце других димензија и светова, лутајући кроз сопствене терасе свести, они су се синхронизовали на универзалном астралном панелу у ком све познато престаје да постоји, а све немогуће постаје могуће.

Специфичном комбинацијом различитих acid/future jazz фреквенција и репетитивних или шарених ритмова, чланови овог састава су открили свету тајну како да активирају тај астрални портал који лансира њих и њихову публику у трансцендентално и луцидно стање ума и тела са последичном катарзом.

Публици ће се представити и бенд Abase који води Szabolcs Bognar – мађарски продуцент и мултинструменталиста, и Tommaso Garofalo познат као Turbojazz

Детаље о осталим програмима, џез концертима, представама, панелима, изложбама и радионицама, који се одржавају 29. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

29. Април 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 20:30

Локација

Сцена 4, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

ЕПК Веспрем 2023 (Мађарска)
Интернет адреса
https://veszprembalaton2023.hu/en
ЕПК Тарту 2024 (Естонија)
Интернет адреса
https://tartu2024.ee/
ЕПК Марибор 2012 (Словенија)
Интернет адреса
http://www.maribor2012.info/
EПК ЕШ 2022 (Луксембург)
Интернет адреса
https://esch2022.lu/en/
ЕПК Каунас 2022 (Литванија)
Интернет адреса
https://kaunas2022.eu/en/
ЕПК Линц 2009 (Аустрија)
Интернет адреса
https://www.linz09.at/en/willkommen.html
Младински културни центар „Марибор"
Интернет адреса
https://mkc.si/
Аустријски културни форум Београд
Интернет адреса
https://www.facebook.com/AustrijskiKulturniForum
Регионални културни центар у Диделанжу, Оpderschmelz
Интернет адреса
https://opderschmelz.lu/
Kultur lx
Интернет адреса
https://www.kulturlx.lu/