Изазови издаваштва / Хероине у Зениту

Четврти дан фестивала „Хероине у Зениту” одржаће се 12. јуна у Zenit Books, у оквиру програмског лука Хероине.

Да би постала хероина мораш победити неправду, без страха и зебње. Онда можеш победити сваког ко заслужује да буде побеђен. Нека реч буде твоје оружје, твој мач. Шест уредница и власница издавачких кућа дебатују о изазовима савременог стваралаштва жена, са посебним акцентом на преводну литературу и уредничку свест. Дебата је од велике помоћи младим (и не само младим) ауторкама на који начин могу објавити свој рукопис.

Четвородневни фестивал „Хероине у Зениту” отвара простор за представљање, упознавање и дијалог с важним прозаисткињама, песникињама, књижевним критичаркама и уредницама у издавачким кућама с недвосмислено промишљеним и освешћеним феминистичким погледом на свет.

Књижевност коју стварају жене одавно није синонимна с маргином: управо она домаћу књижевну продукцију ставља у европски и светски контекст тиме што преиспитује доминантне идеолошке матрице и подразумеване мушкоцентричне политике искључивости и насиља.

Неке од хероина савремене критике, са којима ћемо се упознати четвртог дана фестивала, су Александра Рашић, Љубица Пупезин, Бора Бабић, Бојана Денић, Силвија Дражић, Весна Капуран.

Модератор: Тамара Крстић

Партнер програмског лука Хероине је Ерсте банка.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

12. Jun 2022.
Завршен!

Време

19:00 - 21:00

Локација

Zenit Books
Његошева 24, Нови Сад
Интернет адреса
https://www.zenitbooks.com/

Организатор

Zenit Books
Phone
021 3020 566
Електронска пошта
dejan@zenitbooks.com
Интернет адреса
https://www.zenitbooks.com/
X

Leave a Reply

Your email address will not be published.