Изложба Кућа коју смо градили 90-их

Изложба Кућа коју смо градили 90-их биће отворена од 8. септембра до 8. октобра у објекту Биро у Дистрикту, у оквиру отварања шестог Калеидоскопа културе у Новом Саду. Изложба ће бити део мултимедијалног догађаја Нераскидиве везе, коју ће новосадска публика имати прилику да погледа и након отварања Калеидоскопа културе, све до 8. октобра. Улаз слободан.

Након Отварања Калеидоскопа културе, односно од 10. септембра, ова изложба ће бити отворена радним данима од среде до недеље, и то од 10 до 14 часова, па од 16 до 20 часова (двократно). Понедељком и уторком атеље у Дистрикту неће радити.

Изложба Кућа коју смо саградили 90-тих има за циљ да створи провокативно искуство суочавајући посетиоце са објектима и аудио-видео инсталацијама које означавају културне, политичке и идеолошке промене које су наступале у последњој деценији 20. века. Интеграцијом објеката у јединствену целину која представљају феномене попут  пада Берлинског зида, ратова у бившој Југославији и утицаја поп/треш културе, изложба настоји да евоцира успомене и прикаже перспективу из угла младе особе у адолесцентном добу, особе која се формирала у таквом времену. Сама (не)могућност приступа прошлости, односно непостојање званично дефинисане историјске перспективе тог временског периода, оставља могућност за више паралелних тумачања историје. Стога објекти не дају јасне и конкретне идеолошке или политичке ставове, већ омогућавају да се кроз сурет са њима отвори питање шта су то биле 90-те и како би то време формирало једну личност или једно друштво, односно какву смо то кућу саградили 90-тих.

Партнер Калеидоскопа културе је Ерсте банка. Партнер мултимедијалног догађаја „Нераскидиве везе” је Неопланта.

The event is finished.

Датум

08. Септембар 2023.
Завршен!

Локација

Биро, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад