Изложба на отвореном / Град стрипа

Изложба на отвореном, као пропратни део догађаја у оквиру Града стрипа, биће изложена од 21. октобра до 30. октобра у Дистрикту, у оквиру програмског лука Друга? Европа.

Изложбу су реализовали чланови MMC Лед Арт и Графичка Мрежа, у сарадњи са дизајнерком Миланом Трифуњагић.

Изложба се састоји из две целине. Прву целину чине сценографски елементи имплементирани у архитектонски простор Кинеске четврти, док другу целину чине интерактивни објекти и дигиталне апликације, видео анимације и игрице.

Значајан сегмент изложбе су локални уметници, који су створили своје личне визуелне ликове/хероје, изложене у уметничком блоку у оквиру „Града стрипа”.

Уметници:
Бојан Дојкић (1980), Зрењанин
Визуелни уметник. Дипломирао на академији уметности у Новом Саду. Добитник неколико награда и признања. Води и уређује Вечерњи акт – радионицу цртања у оквиру Шок Задруге (бивше Арт клинике) односно Мултимедијалног центра Лед арт. Живи и ради у Новом Саду.

Владимир Илић (1982), Нови Сад
Дипломирао на Академији уметности у Новом Саду, на одсеку за вајарство, док мастер студије из исте области завршава 2011. године. Подршка је пројекту Шок Задруга (ex Арт клиника) Мултимедијалног центра Лед арт од 2004. године и члан је СУЛУВ-а. До сада је реализовао осам самосталних изложби и прихватио учешће на преко двадесет колективних. Тренутно се бави истраживањем сопствених цртачких могућности, као и цртачких могућности пантографа. Живи и ради у Новом Саду.

Стефан Илић (1992), Лозница
Дипломирао графичке комуникације на ликовном департману Академије Уметности у Новом Саду, где је такође завршио и мастер студије. Запослен је као стручни сарадник на катедри за графички дизајн. Учествовао је на преко 40 колективних изложби у земљи и иностранству.

Душан Заклан (1986), Нови Сад
Завршио графички дизајн 2010. године, на Академији уметности. Ради као графички дизајнер и илустратор. Живи у Новом Саду.

Милана Тригуњагић (1995), Зрењанин
Живи и ради у Новом Саду, бави се сценским дизајном и илустрацијом и ауторка је пројекта Crack and the City. У раду је инспиришу еуротреш, балканска егзотика и црни хумор.

 

The event is finished.

Ознаке:

Датум

21. Октобар 2022.
Завршен!

Време

08:00 - 18:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/