differences

Разлике / Уметност на длану

Изложба „Разлике” традиционално се одржава већ 16 година, а ове године одржаће се у оквиру пројекта „Уметност на длану” и програмског лука Будућност Европе, од 28. априла до 7. маја у Креативном дистрикту.

Изложба „Разлике” настала је 2005. године у тежњи окупљених заинтересованих професора и студената Академије уметности у Новом Саду да заједнички истражују области социјалне, економске, културне и политичке вредности „разлика”. Основа пројекта заснива се на идејном концепту М. Пистолета (Мichelangelo Pistoletto) дефинисаном у тексту Progetto Arte (Аrt Project) из 1994. године и пројекту Love Difference (Волети разлике) из 2003. године. Овај својеврсни уметнички покрет отворен је за све заинтересоване, за креативни „судар” различитих култура и народа, као и другачијих уметничких, социјалних и политичких форми изражавања, које су настале као рефлексије међународних друштвено-политичких напетости. Уношењем појединачних професионалних знања и вештина развијају се „одговорне друштвене промене”. На изложби „Разлике” биће представљени радови студената и наставника сва три департмана (музички, драмски, ликовни) Академије уметности у Новом Саду, као и радови академија из региона.

Детаље о осталим програмима, џез концертимаизложбама, радионицама и перформансима, који се одржавају 28. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Ознаке:

Датум

28. Април 2022.
Завршен!

Време

16:00 - 20:00

Локација

Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Академија уметности у Новом Саду
Интернет адреса
http://en.akademija.uns.ac.rs/