ЈАЛ (Јосип А Лисац) / Warm Up

Новосадски бенд ЈАЛ (Јосип А Лисац) одржаће концерт 12. јануара у 18 сати на Рибљој пијаци, у оквиру „Warm Up” фестивала у јавним просторима.

Бенд ЈАЛ (Јосип А Лисац) настао је 2009. године. Као иницијатор идеје, певач, текстописац и композитор већине песама поставља се Ведран Феризовић, док бенд потписује све аранжмане. ЈАЛ окупља музичаре различитих свирачких стилова и афинитета, те се њихова музика не може укротити неким од познатих праваца рокенрола, но ипак највећи део стваралаштва ослања се на ска/реге форме и ритмове.

Звучну слику овог бенда чине: бубањ, бас, електрична гитара, клавијатуре, акустична гитара и дувачка секција која је променљива у складу са потребама песме или албума. Текстови се баве социјалним, љубавним, урбано-филозофским темама користећи се иронијом, поезијом, римом, поређењем, шалом, а највише игром речи, што је и једна од основних одлика овог састава, почевши од самог имена.

Поред Ведрана Феризовића (вокал и гитара), бенд чине Дејан Зец (бас гитара), Стефан Станечић (труба и пратећи вокал), Сандра Дропо Рамаји (саксофон и пратећи вокал), Ратко Маџар (гитара и пратећи вокал) и Живан Поповић (бубањ).

„Warm Up” концерти десиће се 12. јануара на више локација у граду. Локални уметници и бендови својим наступима ће најавити почетак године титуле, која званично почиње 13. јануара програмом у Српском народном позоришту, великим догађајем на отвореном, као и концертима на више десетина локација.

Идеја је да 12. јануара представимо Нови Сад кроз музику и на тај начин загрејемо Новосађане и госте за оно што их очекује. Поред ЈАЛ-а, у оквиру „WarmUp” фестивала концерте ће одржати Love Hunters, UV, Dragon’s Fuel, Шинобуси, Збогом Брус Ли, Стефан и акустични гадови, Killo Killo Банда, Кlо klо, Atheist Rap, Плави птичић и Gift.

Ознаке:,

Датум

12. Јан 2022.
Завршен!

Време

17:00 - 17:45

Локација

Рибља пијаца (код Шпајза 137)
Трг слободе, Нови Сад

Организатор

Уметничка асоцијација „Inbox”
X