Карневал обредних поворки – Концерт

У оквиру Карневала обредних поворки 11. марта у 18 сати, у Хали 1 Новосадског сајма одржаће се концерт гостујућих трупа из земље и иностранства, где ће сваки наступ пратити и кратак наратив са објашњењима перформанса сваке групе појединачно.

Концерт традионалног плеса ће извести фолклорне трупе из региона, док ће савремени плес представити плесна групa „Inspire”. Музику за савремени плес компоновала је Дарја Јаношевић.

У оквиру Карневала одржава се и трибина 4. марта и дечји маскенбал 10. марта у Мастер хали Новосадског сајма, а цео пројекат Сеоба душа спада у програмски лук Сеобе.

На подручју Војводине као мултиетничке средине, различите етничке групе су оваквим поворкама дале своја обележја. Значајан печат уопште на културу маскирања, извођење игроказа и облике понашања оставило је немачко становништво које је живело на овим просторима, али и становништво других етницитета које је насељавало крајеве у којима су долазили у додир са германском традиционалном културом. „Карневал обредних поворки” дочарава исконске обичаје са ових простора и представља сусрет различитих култура региона са партнерима из Србије, Хрватске, Мађарске и Бугарске.

Места на догађају су седећа, а улазнице су у продаји у целокупној Gigstix продајној мрежи и на њиховом сајту, као и на благајни Новосадског сајма где ће се карте продавати за све догађаје од 16 до 18 сати.

Партнер програма Сеобе душа је Новосадски сајам, а подршку су пружили и компаније Глобос осигурање и Дијамант ДОО.

Фото: Станко Ђалић

Ознаке:

Датум

11. Mar 2022.
Завршен!

Време

18:00

Локација

Хала 1 Новосадског сајма
Hajduk Veljkova 11, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/

Остали организатори

КУД „Вук Караџић" Темерин