Кино Мекхју

У оквиру филмског програма Друге? Европе биће одржана плесна представа и перформанс јапанске кореографкиње и музичарке Кино (Јукино) Мекхју, под називом „Пролећна киша”, 9. новембра у 18 часова у Културном центру Новог Сада. Након перформанса ће бити одржан наступ гитаристкиње Ноах.

Ова представа је омаж традиционалном плесном стилу у Јапану који се зове Нихон Бујо. Перформанс „Пролећна киша” је платформа на којој се културе укрштају и истражују традиционалну и савремену форму уметности под утицајем културног плеса.

Једноставан избор музике са само једним инструментом ствара ауру јапанског села. Покрети су инспирисани зеленим спокојем и мапе земље прекривене бескрајним пиринчаним пољима. Перформанс ће представити путовање унутар душе под утицајем скромног начина размишљања људи у Јапану. Циљ перформанса је да ода поштовање наученим лекцијама из утицаја културе.

Допринос у потрази за другачијим у оквиру програмског лука Друга? Европа доноси „Јапанско-српски фестивал филма” заснован на културној размени између Јапана и Србије кроз специфичан модел програмског приказивања, учења и праксе.

Јапанско-српски фестивал филма биће одржан од 9. до 13. новембра у Културном центру Новог Сада и у Креативном дистрикту. У години титуле Европске престонице културе, у Новом Саду ће у оквиру фестивала бити организована гостовања познатих јапанских глумица и глумаца и редитељки и редитеља.

Публику очекују четири групе активности које су тематски подељене: звук (мултимедијална изложба), вид (филмски програм), тело (перформанс), ум (панел, радионица, мастерклас).

Догађај је приступачан особама са физичким инвалидитетом.

Фото: Промо

Ознаке:

Датум

09. Новембар 2022.
Завршен!

Време

18:00 - 19:00

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад
X