koala voice

Koala Voice / Заставе будућности

Словеначки бенд Koala Voice, наступа 30. априла у 23 часа, на Сцени 3 у Креативном дистрикту, као део програмске целине „Заставе будућности”.

Овај словеначки квартет, са својим неоптерећеним, разбијајћим инди панк звуком пуним заразних мелодија и гитарских рифова, брзо је прирастао народним масама, како у Словенији, тако и другде у Европи, углавном захваљујући њиховом дебитантском филму Kangaroo’s a Neighbor (2015).

Својом музикалношћу и шармом изборили се и за место испред легендарних Пиксија у љубљанским Крижанкама. Такође су наставили да лове своју публику на великим европским фестивалима као што су Liverpul Sound Citi, Tallinn Music Veek, Bush Budapest, Pohoda, Monkei Veek, Ekit, Inmusic и други.

Кoala Voice се 2020. године посветио стварању и снимању свог 4. студијског албума Плата, који су крајем године почели да презентују широј публици у виду видео обогаћених синглова за Вертиго, Вукове и недавно Spaghettification. Уз мешавину инди рока, попа, стонера, рока, кантри и диска, Кoala Voice на словеначком, српско-хрватском и енглеском нуди 13 нових песама које одражавају време испуњено проналажењем одговора на вечно неодговорена питања о љубави, пријатељству и сломљеном срцу. Покушавају да нађу одговор у малим тренуцима среће када певају ствари које мало боле, чудно цвеће, пљускове, забринуте људе, вукове и вртоглавицу, са албумом Плата, Кoala Voice вам дозвољавају да кроз њихове песме пронађете скривене делове себе.

Koala Voice су Manca Trampuš, Domen Don Holc, Tilen Prašnikar i Miha Prašnikar.

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Фото: Јака Терсек

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

23:00 - 23:55

Локација

Сцена 3, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/