KOIKOI / Заставе будућности

Концерт групе КОIKOI биће одржан 30. априла у Креативном дистрикту на Сцени 1, у оквиру тродневног догађаја Заставе будућности.

Марко Грабеж (гитара, вокал) и Иван Павловић Гизмо (бубњеви, семплови) почели су да свирају заједно у школским данима, са групом CheGuerillaz. Марко Грабеж је у међувремену постао познати млади глумац на српским филмским и ТВ екранима. Нјихово ново музичко поглавље отворено је 2017. године, када су момци упознали Ивану Миљковић (синтисајзер, вокал) и Емилију Ђорђевић (бас, вокал). Основали су бенд КОIKOI, назван по малој јапанској рибици Кои шарану која је пливала у оближњем акваријуму.

Моћни инди-рок квартет дубоко је укорењен у савременој психоделији и под лирским утицајем старијих српских проналазача арт рока. Одабрала их је локална издавачка кућа „Поп Депресија” као завршну радњу за самплер „Хали Гали” с краја 2019. Међу осам нових београдских алтернативних и инди бендова на „Хали Гали“, КОIKOI су препознати као најбољи и брзо су се проширили на међународном нивоу кроз уговор са словеначком инди издавачком кућом Moonlee Records.

Са одличним сингловима „Огледало је зрцало“ и „Мисисипи“, КОIKOI су добили пуну подршку инди рок публике широм Балкана, освојивши широку радозналост за свој предстојећи деби албум. У лето 2021., када је Moonlee Records објавио ЛП са 10 песама „Позиви у страну“, њихова порука је постала гласнија и јаснија. Тренутно, КОIKOI су најперспективнији нови српски инди рок бенд и само је питање времена када ће се ови момци и девојке преселити на главну бину.

Детаље о осталим програмима, концертима, радионицама, плесним и циркуским перформансима, ревијама и изложбама, који се одржавају 30. априла у Креативном дистрикту, у оквиру тродневног програма „Заставе будућности”, погледајте на овом линку.

Подршку програму „Заставе будућности” пружили су: ИДЕА, ДДОР и А1 Србија.

Фото: Н. Кнежевић

Ознаке:

Датум

30. Април 2022.
Завршен!

Време

23:00 - 23:55

Локација

Сцена 1, Дистрикт
Булевар деспота Стефана 5, Нови Сад

Организатор

Фондација "Нови Сaд - Европска престоница културе"
Интернет адреса
https://novisad2022.rs/