Масато Озава

Мастерклас са јапанским редитељем Масатоом Озавом (Masato Ozawa) биће одржан у оквиру филмског програма Друге? Европе, 10. новембра у Културном центру Новог Сада, као део програмског лука Друга? Европа.

Масато Озава – редитељ/ сценариста/ видеограф/ монтажер

Последњи Озавин дугометражни играни филм „Изгубљена серенада” номинован је на међународном такмичењу на Варшавском филмском фестивалу 2016. Његов други играни филм, „Remiges” освојио је награду за најбољи филм на Међународном филмском фестивалу у Јеоњу 2013. Његов први играни филм „A Warm Ray of Light” изабран је на Међународном филмском фестивалу у Шангају 2011. Озава наставља да приказује убедљиве друштвене проблеме као што су злостављање деце, дисфункционална породица и млади бескућници као центар свог рада.

Допринос у потрази за другачијим у оквиру програмског лука Друга? Европа доноси „Јапанско-српски фестивал филма” заснован на културној размени између Јапана и Србије кроз специфичан модел програмског приказивања, учења и праксе.

Јапанско-српски фестивал филма биће одржан од 9. до 13. новембра у Културном центру Новог Сада и у Креативном дистрикту. У години титуле Европске престонице културе, у Новом Саду ће у оквиру фестивала бити организована гостовања познатих јапанских глумица и глумаца и редитељки и редитеља.

Публику очекују четири групе активности које су тематски подељене: звук (мултимедијална изложба), вид (филмски програм), тело (перформанс), ум (панел, радионица, мастерклас).

Фото: Промо

The event is finished.

Ознаке:

Датум

10. Новембар 2022.
Завршен!

Локација

Културни центар Новог Сада
Католичка порта 5, Нови Сад